Duvnjak: Nikad nismo imali teži turnir za OI

Time to read
2 minutes
Read so far

Ponedjeljak, 15. ožujka 2021. - 9:01
Autor: 

Hrvatska rukometna reprezentacija je u posljednjem nastupu na kvalifikacijskom turniru za olimpijske igre pobijedila Tunis s 30-27 te s četiri boda završila natjecanje koje je kapetan Domagoj Duvnjak okarakterizirao "najtežim kvalifikacijama za OI u kojima je igrao".

"Sjedimo ovdje i ne znamo jesmo li se plasirali. Najbitnije da smo dobro odradili turnir. Mislim da nikad teži turnir nismo imali za olimpijske igre. Ako se plasiramo, to bi sigurno trebalo bolje izgledati", rekao je Duvnjak te analizirao nastup 'kauboja' u Montpellieru:

"Čestitat ću dečkima na odličnom turniru. Mislim da smo odigrali stvarno dobar turnir. Bili smo fokusirani od prve utakmice do danas. Naravno da je bilo crnih rupa, naravno da to uvijek može bolje, ali mislim da smo pokazali dobar rukomet. Fenomenalna utakmica s Francuskom, 45 minuta. Nažalost, nismo izdržali do kraja. Jučer, poslije zaostatka šest razlike mislim da samo prave ekipe mogu izvući onakvu utakmicu. Danas, malo smo nervozno ušli u utakmicu jer smo znali da moramo pobijediti. Drugo poluvrijeme je bilo fenomenalno i na kraju smo lagano pobijedili."

Pohvalio je Duvnjak i novog izbornika Hrvoja Horvata.

"Izbornik je s nama već tri godine, bio je pomoćnik Lini Červaru. Mi njega znamo, on nas poznaje. Bilo je nekih noviteta, 5-1 obrana, promjena u 6-0. Utakmica protiv Portugala je dobijena u obrani. Bilo je sve u svemu jako dobro."

Hrvatska je i protiv Tunisa imala crnih rupa koje je izbornik Horvat ovako objasnio:

"Kad olabavi disciplina bilo kojeg segmenta igre, danas svaka momčad to kažnjava. Odmah se ta prednost istopi i kad uđe ta nepotrebna nervoza, onda se teže igra i napad."

I on je analizirao nastup u sva tri dvoboja.

"Protiv Portugala smo otvorili nervozno, jer je bilo veliko emotivno pražnjenje protiv Francuza. I fizički su Francuzi najzahtjevnija reprezentacija za igrati, tako da smo imali problema s Portugalom. No, pokazali smo karakter, vratili se u drugom poluvremenu. Mislim da smo danas odmah početkom drugog poluvremena iskontrolirali Tunižane i pokazali da smo odigrali jedan dobar turnir i da ćemo s pravim pripremama za Olimpijske igre biti još neugodniji, da ćemo smanjiti crne rupe i te rotacije obrana - napad, gdje uvijek neki segment pati."

Posebne pohvale Horvat je uputio krilnim igračima.

"Ćupić je bio vanserijski. David Mandić, koji još ima i obrambenu dodatnu ulogu, je odradio perfektno. Uvijek je Hrvatska ovisila o igri krila. Ako lopta ne ide od krila do krila, onda i u sredini imaš problem. Dobro je da smo disperzirali napad."

U završnici dvoboja s Tunisom povratnik u reprezentaciju Domagoj Pavlović je zapečatio pobjedu Hrvatske.

"Da smo bili pravi, da smo bili onakvi kakvi znamo i moramo biti, već bi utakmicu prelomili u prvom poluvremenu. Dosta tehničkih pogrešaka, dva-tri puta smo ih vratili u život, ali pred početak drugog poluvremena smo se u svlačionici dogovorili da je ovo zadnjih 30 minuta i da svi moramo dati sve od sebe i da će to onda biti dobro. To smo i napravili, otišli smo na šest-sedam razlike... Na kraju je bilo tri razlike, možda smo se opustili, a oni su iskoristili svaku našu pogrešku."

Pohvaljeni David Mandić je s devet golova bio najbolji igrač dvoboja s Tunižanima.

"Dobro smo ušli u utakmicu, a onda smo ušli u tehničke pogreške, malo smo 'pucali' u obrani, gdje nismo smjeli. Htjeli smo da pucaju izvana, a oni su stalno dodavali pivotu i tu su nam radili dosta problema. U drugom poluvremenu smo odigrali jako, jako dobro i zasluženo pobijedili. U prvom poluvremenu nije išao šut, ali krila su odradila jako dobru rolu. Imali smo dobre lopte na krila, što su naši srednjaci jako dobro odradili. To je ono što trener traži od njih", zaključio je Mandić.