Budućnost u finalu Lige šampiona

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 10. svibnja 2015. - 11:45
Autor: 

Rukometašice Budućnosti igrat će u finalu Lige šampiona. ''Plave'' su demonstrirale silu, odigrale silovito svih 60 minuta i razbile makedonski Vardar u polufinalu čak 27:17 (14:9)! Partija bez greške crnogorskog šampiona koji će se u nedjelju u dvorani ''Laslo Pap'' u Budimpešti boriti s Larvikom za drugi trofej prvaka Europe!

Ekipa trenera Dragana Adžića u sedmoj minuti stekla je prednost od dva gola (3:1), koje je nakon polukontre i pogotka Kristine Neagu uvećala na tri (6:3) u 14. minutu. S dva uzastopna pogotka Radmila Petrović razlika je uvećana na pet (12:7) u 25. minutu, koliko je bilo i na poluvremenu (14:9). Sve dileme oko pobjednika, ako ih je i bilo, riješene su sredinom drugog poluvremena, kada je Budućnost serijom od 5:0 prednost povisila na devet golova (23:14) u 49. minutu. Razlika je do kraja iznosila i deset pogodaka (26:16) u 55. minuti.

Najefikasnije u pobjedničkom timu, na čijem se golu istakla Klara Voltering sa 13 obrana, bile su Radmila Petrović i Kristina Neagu sa po sedam golova, Milena Knežević je postigla četiri, a po tri Majda Mehmedović i Dragana Cvijić. U makedonskom timu najbolje su bile Andrea Penezić i Andrea Lekić s po četiri gola.

Rival Budućnost u velikom finalu bit će norveški Larvik, koji je u polufinalnom meču eliminirao Dinamo iz Volgograda 31:22 (16:13). Norveškom timu to je treće finale Lige šampiona, a jedini trofej osvojio je 2011. godine. Bio je finalista i dvije godine kasnije (2013), ali je u dvomeču poražen od mađarskog Đera. Crnogorski prvak kao i prošle godine bio je bolji od Varadra u polufinalnom meču i treći put u klupskoj povijesti izborio finale Lige šampiona. Šampionski trofej osvojio je 2012, dok je prošle godine izgubio veliko finale.

Finalni meč počet će u 17 sati.