"Veče operskih arija" na TMF-u

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 03. lipnja 2024. - 9:46
Autor: 

Jedan od centralnih događaja ovogodišnjeg izdanja Tivat Music Festivala jeste veliki koncert pod nazivom "Veče operskih arija", koji će biti realiziran 25.7., u Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat. Tom prilikom publici će se predstaviti dvoje uspješnih mladih i međunarodno angažiranih operskih umjetnika, sopranistica Petra Radulović i bas Sava Vemić. Kao gosti koncerta nastupit će umjetnici prepoznati i na svjetskim scenama, mezzosopranistica Nina van Esen i tenor Benjamin Blis. Ovi vokalni umjetnici nastupit će u pratnji Festivalskog orkestra, pod palicom afirmiranog hrvatskog dirigenta Mladena Tarbuka.

Ljudski glas je jedan od najekspresivnijih instrumenata i prenosilaca emocije i priče kroz glazbu, prtom  i jedini koji spaja riječ i melodiju u jedno. Upravo je promoviranje vokalnog stvaralaštva jedan od ciljeva prvog izdanja TMF-a, a realizirat će se različitim programskim sadržajima tijekom cijelog Festivala. Na spomenutom koncertu,  festivalskoj publici će se predstaviti četvero mladih, u svijetu opere afirmiranih umjetnika, koji će svojim pjevačkim umijećem dočarati svu ljepotu odabranih numera Mozarta i Rossinija -poručili su iz PR tima Festivala.

Na programu koncerta naći će se arije i dueti iz poznatih opera: Otmica iz Saraja i Figarova ženidba Wolfganga Amadeusa Mozarta i Seviljski berberin Rossinija. Zajedno sa solistima, kao njihova podrška i pratnja, nastupit će Festivalski orkestar sastavljen od mladih glazbenika, većinom iz Crne Gore, predvođeni iskusnim operskim dirigentom Mladenom Tarbukom.

"Prvo izdanje Tivat Music Festivala održava se na više lokacije u Tivtu i bokokotorskom zalivu, od 18. juna do 12. avgusta, u partnerstvu sa Centrom za kulturu Tivat, kao i uz podršku Luštice Bay, Porto Montenegra, Regenta Porto Montenegro, Montenegro Sotheby’s Realty, Henley & Partners i drugih značajnih sponzora, a sa širokom mrežom programskih partnera iz zemlje i inostranstva. Dodatne informacije o aktivnostima Festivala mogu se pronaći na internet stranici www.tivatmusicfestival.com i putem društvenih mreža Facebook i Instagram na @tivatmusicfestival, odnosno #tivatmusicfestival".