Uvertira u 24. Kotorski festival pozorišta za djecu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 02. svibnja 2016. - 9:01
Autor: 

Kotorski festival pozorišta za djecu je počeo sa zagrijavanjem za izdanje 2016! Uz bogatu glavnu selekciju, i ove godine je bogat  program, radionice i iznenađenja u sklopu pratećih aktivnosti tijekom festivalskih dana, od 1. do 12. 7. 2016.

Marija Backović, urednica Pratećeg programa Kotorskog festivala  pozorišta za djecu otkriva da će na ovogodišnjoj likovnoj radionici sudjelovati i Nataša Strugar, članica Udruženja izvornih likovnih umjetnika Crne Gore i organizacije Crnogorski suveniri.

Nataša izrađuje suvenire od prirodnih materijala – ručno oslikava kamen, a među materijalima koje koristi su također drvo, pijesak i akrilne boje. Zanimljivo je da ideju za rad Nataša dobiva od oblika kamena koji nađe. Daje mu formu, a kamen naprosto oživi.

Ovom tehnikom Nataša Strugar se bavi od 1999. godine. Svoje radove izlagala je na sajmovima suvenira u Podgorici, Kotoru i Baru, a ovog ljeta svoje kreativne vještine prenijet će na svu djecu koja budu došla na Kotorski festival.

Prateći program Kotorskog festivala pozorišta za djecu, pored likovne radionice, čine i glazbeni književni, edukativni, filmski i drugi programi, Scena za mlade – koja od ove godine funkcionira  kao svojevrstan podfestival Festivala, kao i OFF program.

Uskoro vam otkrivamo još iz  programa, koji će ovoga  ljeta da pokrene val  dječje kreativnosti u Kotoru.