UNESCO pokrovitelj Međunarodnog festivala KotorArt

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 19. svibnja 2023. - 14:29
Autor: 

UNESCO, organizacija Ujedinjenih naroda,  koja kroz edukaciju, znanost  i kulturu njeguje i promovira  međusobno razumijevanje, mir i sigurnost na Planetu, potvrdila je pokroviteljstvo ovogodišnjeg izdanja Međunarodnog festivala KotorArt.

Kontinuirano pokroviteljstvo UNESCO-a znači prepoznavanje kvaliteta programa KotorArta, njegovog međunarodnog uticaja, kao i njegovog značaja za razvoj našeg društva. Vjerujemo da je pokroviteljstvo naročito važno jer se dodjeljuje zbog saglasnosti naših aktivnosti sa vrijednostima i misijom UNESCO-a da produbi međunarodnu saradnju i razumijevanje, te izgradi inkluzivno i rezilijentno društvo. – izjavio je generalni i umjetnički direktor KotorArta, pijanist Ratimir Martinović.

Međunarodni festival KotorArt Don Brankovi dani muzike održat će se od 13. 7. do 14. 8.,  uz pokroviteljstvo UNESCO-a, Ministarstva kulture i medija i Općine  Kotor, podršku Europske unije, kao i podršku značajnih sponzora i široke mreže partnera iz zemlje i inozemstva. Dodatne informacije o planiranim programima festivala mogu se pronaći na internet stranici Festivala www.kotor.art.