U Kotoru uspješno promovirana knjiga „Jednostavne priče“

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 13. listopada 2015. - 9:27
Autor: 

Prva promocija knjige „Jednostavne priče“ Lazara Ristovskog u Crnoj Gori održana je u petak, 9. listopada,  u Kotoru. Kao što se i moglo pretpostaviti ova  književno večer  izazvala  je veliku pozornost čitalačke publike. Prepuna sala Kina „Boka“ i nadahnuto izlaganje autora doprinijeli su dobroj atmosferi koja će svima ostati u sjećanju. Vanja Gavrovski, menadžer za odnose s javnošću izdavačke kuće Laguna, razgovarala je s Lazarom Ristovskim i približila ovo književno djelo nazočnima.

Glumac, producent, režiser Lazar Ristovski na početku večeri  je nazočnima  pročitao „Pismo čitaocu“, koje je napisao za prvo izdanje svoje nove knjige. Lazar Ristovski  dosad je objavio dva kratka romana „Belo odelo“ i „Kako sam dobio Oskara“, a  početkom ove jeseni objavio zbirku kratkih priča.

„Moje priče su jednostavne, istinite i ljudske. U njima su tuga i humor pomešani kao i u životu. Ako ih čitate otvorenog srca, siguran sam da ćete u nekoj od njih pronaći i sebe. Ove priče su sećanja, uspomene, priče o malim ljudima koji ravnopravno čine deo velikog kosmosa. Junaci imaju svest o sebi, ali nisu jači od sudbine koja im je pisana. Iz mojih priča izbija empatija prema običnim ljudima, humor. Trudim se da moje poznavanje života i ljudi ispričam jasno, upečatljivo i obavezno sa dozom humora. Ja o sebi ne bih da govorim kao o piscu, već kao o ’čoveku koji priča priče’. Moje priče su ispričane na jednostavan način, kako su se nekad pisale i pričale priče, dok još nije bilo televizije i interneta, kada se pripovedaču verovalo i kada se on slušao sa pažnjom i punim poverenjem da je ono što priča ’živa istina’ - istakao je poznati glumac.