Sedam izložbi u Noći muzeja u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 20. svibnja 2018. - 10:34
Autor: 

Noć muzeja 2018. obilježena je sinoć u kompleksu ljetnikovca Buća u Tivtu, uz bogat kulturni program. Na početku večeri nazočnima se obratila povjesničarka umjetnosti Marija Saičić, koja je izrazila zahvalnost svima na dolasku i suradnji.

Mr. Jelena Bujišić je istakla predanost svog timu na ovom radu te rekla da u svom kratkom djelovanju, nepunih 6 mjeseci, Muzej i galerija Tivat je pokazala koliki trud ulažu svi zaposleni, kao i želju za kvalitetnim projektima u budućnostima čime će opravdati očekivanja.

Tim muzeja i Galerije ove godine priredio je bogat program. U sklopu izložbenog prostora etnografske zbirke posjetitelji mogu pogledati dvije muzejske izložbe: „Stilski namještaj u Boki Kotorskoj XIX vijeka“ i „Tradicionalni odjevni i ukrasni predmeti sa područja Dobrote“. U galerijskom prostoru na dva nivoa izloženi su radovi najreprezentativnijeg slikara Tivta Antona Peana. Izložba nosi naziv „Boka u likovnom stvaralaštvu Antona Peana“, koja obuhvata  radove iz različitog perioda njegovog stvaralaštva, a on je bio član „Likovnog društva Tivta“ i Udruženja likovnih primijenjenih umjetnika Kotora.

U kapelici sv. Mihovila prezentirana je izložba pod nazivom „Sv. Antun zaštitnik Tivta“, dok je u Kuli prikazano „Kulturno nasljeđe Polimlja“.U Atriju kompleksa Buća postavljene su dvije izložbe u prostoru: „Amfore“ i  „Ostaci kolonade kompleksa Buća-Luković“. Posjetitelji su bili u prilici vidjeti predivan nakit, tradicionalne odjevne i ukrasne predmete s područja Dobrote, stilski namještaj u Boki kotorskoj XIX. stoljeća, amfore koje predstavljaju materijalno svjedočanstvo o kulturnim i trgovačkim vezama. Također, pored Boke, posjetitelji su upoznali kulturno nasljeđe Polimlja, koji zahvata sjeverni i sjeveroistočni dio Crne Gore.

U  zabavnom dijelu programa nastupili su KUD Boka, klapa Bellezza, kao i Modni klub Modest.