Rock symphony i Vlatko Stefanovski užarili atmosferu u Kulturnom centru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 25. srpnja 2018. - 8:35
Autor: 

Koncert pod nazivom „ROCK SYMPHONY i Vlatko Stefanovski“ , u okviru festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike 23. 7.,  u prepunoj dvorani  Centra za kulturu „Nikola Đurković“ u Kotoru.

Popularni gitarist, osnivač grupe Leb i sol, jedne od najpopularnijih u bivšoj Jugoslaviji, Vlatko Stefanovski nastupio je na KotorArtu s Bitoljskim komornim orkestrom. Njihov zajednički projekt pod nazivom Rock symphony & Vlatko Stefanovski obradovao je ljubitelje rock glazbe. Ovaj jedinstveni događaj na Don Brankovim danima muzike, spoj rocka i klasičnih instrumenata, publika je imala priliku premijerno da čuje u Kotoru!

Na repertoaru su se našli neki od najpopularnijih hitova rock i rock’n’roll glazbe : Stairway to heaven, Highway to hell, Thunderstruck, Shook me all night long, Kashmir, čuveni hit Bob Marley-a No woman no cry, kao i mnogi drugi.

„Drago mi je što sam bio dio KotorArta na ovaj rokerski način, ali rock je ništa manje art nego druge art forme. Uživao sam večeras svirajući za Kotorane i druge goste. Ovakvi koncerti nam služe kako bi se vratili lektiri. Da se prisjetimo zašto smo počeli da sviramo gitare. Počeli smo da sviramo zbog rock’n’rolla, ne zbog narodne muzike. Nju smo kasnije otkrili. Ovo je lektira i lijepo je sa vremena na vrijeme vratiti se nekim starim rifovima u numerama“ – rekao je Vlatko Stefanovski nakon koncerta u prepunom kulturnom centru.