Promocija knjige „Čuvarkuće – Udovice pisaca“ u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 09. srpnja 2018. - 10:23
Autor: 

U utorak, 10. srpnja, s početkom u 21.30 h u ljetnoj bašti Porto Montenegra bit će održana promocija knjige  “ČUVARKUĆE - UDOVICE PISACA”, Aleksandra Đuričića.

Autor knjige Aleksandar Đuričić, dugogodišnji je novinar, urednik i publicist. U knjizi Čuvarkuće - Udovice pisaca, Đuričić je obradio nepoznate dijelove biografija, zanimljive, dramatične, dirljive, poetične i javnosti malo poznate detalje iz života poznatih pisaca i to kroz razgovore s njihovim udovicama. Tako su se u ovoj knjizi našle ispričane „iz prve ruke” priče životnih saputnica, koje nam osvjetljavaju živote Borisava Pekića, Mome Kapora, Antonjia Isakovića, Libera Markonija, Milorada Pavića, Mirka Kovača, Mike Oklopa, Oskara Daviča, Đorđa Lebovića i Petrua Krdua.

Aleksandar Đuričić je krenuo na putovanje, koje je, vidi se to jasno, iznenađivalo i njega samog. Čini se da je baš to najuzbudljivije: autor se i sam radovao, lutao, svašta mu se dešavalo. Putovanje do adresa uvaženih udovica nije bez zamki. To grumenje uspomena na njih ostaje kao njegova najvažnija akvizicija.