Predstava „Ženidba“ u kotorskom Kulturnom centru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 19. travnja 2018. - 8:41
Autor: 

Predstava „Ženidba“ Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, u režiji Egona Savina rađena u koprodukciji Crnogorskog  narodnog  pozorišta  i Kraljevskog  pozorišta Zetski dom  gostuje na velikoj sceni Kulturnog centra „Nikola Đurković“  u petak , 20. 4.,  u 20 sati.

Uloge tumače: Nada Vukčević, Zoran Vujović, Varja Đukić, Dejan Ivanić, Nikola Perišić, Aleksandar Gavranić, Gojko Burzanović, Goran Vujović, Olivera Vuković i Radmila Čolić i Stevan Radusinović .

„Stela Mišković potpisuje dramaturgiju i jezičku adaptaciju Gogoljevog teksta,  scenografiju Vesna Popović, dok je kostime za ovaj komad osmislila Jelena Stokuća. Predstava, iako je riječ o tekstu starom gotovo 200 godina, korelira sa sadašnjim trenutkom, govoreći o pokušaju da se po svaku cijenu desi ženidba. Ta ženidba mora se dogoditi, ne zbog ljubavi, već zbog mišljenja palanke, tuđih očekivanja zbog kojih cijenu oduvijek plaća pojedinac koji nastoji ispoštovati pravila većine. Likovi ne žive život već ispunjavaju formu i to ih čini komičnim. Ženidba je statusni simbol, ona je društvena obaveza. Adaptaciju potpisuje takođe reditelj Egon Savin“.

 

Prodaja ulaznica po cijeni od 5,00 eura bit će na blagajni Kulturnog centra na dan igranja predstave (20. 4.) od 10h do 12h i od 18h do 20h.

 

Učenici, studenti i umirovljenici imaju popust od 50% na cijenu ulaznice.