Premijera kazališne predstave „Pokojnik“ u subotu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 29. srpnja 2022. - 11:29
Autor: 

Na Festivala mediteranskog teatra „Purgarorije “, bit će izvedena premijera kazališne predstave „Pokojnik“, koju je po tekstu Branislava Nušića režirao Egon Savin, u  subotu , 30.7., u 21.30 h u Velikoj dvorani  Centra za kulturu Tivat. Ovo je  prva koprodukcija  Centra za kulturu Tivat i Crnogorskog narodnog pozorišta iz Podgorice. Prvo reprizno izvođenje je u nedjelju, 31.7., a drugo u ponedjeljak,  1.8., u istom prostoru.

U predstavi igraju: Marko Baćović, Bojan Dimitrijević, Branka Otašević, Goran Vujović, Aleksandar Radulović, Lazar Dragojević, Slavko Kalezić, Slobodan Marunović, Stevan Vuković, Dejan Ivanić, Stevan Radusinović, Radmila Božović, Jadranka Mamić, Dragan Račić i Slobodan Vujadinović.

Autorski tim čine: Vesna Popović scenografkinja, Jelena Stokuća kostimografkinja, Gordana

Reditelj Egon Savin je kazao da je predstava oštra, duhovita i sažeta. On je pohvalio crnogorske glumce:  “Ja radim širom bivše Jugoslavije, u svim većim pozorištima regiona i moram da kažem nešto što jasno vidim - Crnogorsko narodno pozorište trenutno ima četiri fantastična mlada glumca i pet nevjerovatnih glumica, a to je kapital kakav se rijetko srijeće u evropskim razmjerama. Ukoliko CNP bude pravio dobre izbore komada i reditelja, sa ovim glumcima, nacionalni teatar može praviti predstave koje su u značajne u evropskim razmjerama.” – zaključio je Savin.