Predstava „Tesla – prilagođavanje anđela“ gostuje u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 13. ožujka 2024. - 14:30
Autor: 

U četvrtak, 14. 3., u 20.00 h,  u Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat gostuje kazališna  predstava Tesla – prilagođavanje anđela. Predstava je po tekstu Stevana Pešića nastala kao koprodukcija KaBine s Teatrom Erato i KIC-om Zagreb.

„Kroz ovaj pop-artistički triler pratimo događaj koji se odvio u posljednjem satu Teslinog boravka na zemlji. Demon koji se predstavlja kao novinar pokušava otkriti tajnu o pomicanju zvjezdanih putanja u cilju postizanja čovjekove besmrtnosti. Kroz ovu borbu dobra i zla ispričana je priča o Nikoli-čovjeku. Nikolinoj duši. Njegovom odnosu sa Ajnštajnom, Edisonom, Marconijem, Rendgenom… Opustošenom čovjeku koji je ostao vječni optimist. Njegovom odnosu prema novcu, kocki, ženama, alkoholu, strahovima i ljubavi. “Čitavu noć čuli su se glasovi, ali niko nije ulazio niti izlazio iz sobe” izjavila je sobarica hotela New Yorker. Zavirite kroz ključaonicu i prisustvujte borbi koja se iz noći u noć odvija bezmalo 90 godina. Saznajte da li je Nikola otkrio tajnu!“

U ulozi Nikole Tesle pojavit će se Vladimir Posavec – Tušek, kazališni, televizijski i filmski glumac, dok je uloga tajanstvenog gospodina Smitha povjerena Momčilu Otaševiću, višestruko nagrađivanom kazališnom, filmskom i televizijskom glumcu te jednom od najboljih mladih glumaca u regiji.

Režiju i adaptaciju teksta potpisuje Vladimir Posavec – Tušek, kostimografiju Marita Ćopo, a scenografiju Miljenko Sekulić u suradnji s državnim prvakom u robotici, Mihaelom Smrčekom. Za svjetla zadužen je Milan Kovačević, autor glazbe  je Stanislav Kovačić, dizajn vizuala uradila je Tijana Čvorak, a producentica je Lidija Ivanda.

Ulaznice po cijeni od 7  € mogu se kupiti na blagajni Centra za kulturu Tivat radnim danima od 10.00 h – 13.00 h, 30min prije filmskih projekcija, 2 h prije predstave, kao i putem fakture u dogovoru sa službenicom blagajne pozivom na broj +382 69 342 799.