Predstava "Matičar" odigrana u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 07. ožujka 2020. - 9:12
Autor: 

Zadovoljna publika, povici oduševljenja i frenetičan pljesak na kraju predstave, koji je glumce uporno vraćao na scenu - u najkraćem, bilans je izvođenja Premovićevog  "Matičara" (u režiji Dejana Jankovića) rađena u produkciji Artepunkt Beograd, na Velikoj sceni kotorskog Kulturnog centra.

Kazališni velikani Ljiljana Dragutinović, Feđa Stojanović i Rade Miljanić  izvanredno su dočarali sve  komične  i dramske elemente u predstavi,  ispričavši  priču u kojoj se može svako pronaći.

Komedija govori o slučajnom susretu Bise, žene sa sela  i Milije, otpuštenog pravnika, u kancelariji lokalnog matičara.

Čekajuci ga, njih dvoje vode zanimljiv i dinamičan razgovor.

Usprkos tome što se na početku činilo da su dva različita svijeta, kako radnja predstave odmiče oni nalaze zajednički jezik i njihove životne priče se na komičan način prepliću.

Nadajući se da će nakon ispovijesti Bisa i Milija otići s dokumentima ili da će se makar  emotivno zbližiti, Milija u sred kancelarije odlazi na vječni počinak.

Nažalost, predstava u velikoj mjeri prikazuje realnost i puna je istine o  svakodnevnom životu, jer nikada ne znamo kada, gdje i koga ćemo upoznati, s kim ćemo se zbližiti i gdje i kako ćemo provesti posljednje dane ili minute.

Ovoga puta matičar je uveliko zakasnio…