Predivna večer uz klapske pjesme

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 18. srpnja 2015. - 10:27
Autor: 

U okviru festivala „Purgatorije 2015.“ sinoć su u Tivtu održana dva kulturna programa: izložba slika autora Zorana Andrića i koncert tivatske mješovite klape „Veterani vazda mladi“.

Izložba slika slikara Zorana Andrića bila je otvorena u galerijskom prostoru ljetnikovca Buća, gdje je nazočne pozdravio umjetnički direktor Centra za kulturu Dragan Laković: „Ono što je interesantno za slike koje nas okružuju je da na njima dominiraju motivi Crne Gore, Kipra i Srbije. Naravno, prvo su nastali motivi iz Crne Gore, ambasador Tivta je to vidio i bio je oduševljen, i imao je želju da Zorana pošalje na Kipar i da Zoran na svoja platna prenese doživljaj Kipra“.

Publici se obratio i autor izložbe Zoran Andrić, koji je istakao kako mu je zadovoljstvo što je njegova izložba otvorena upravo u Tivtu, te da je ovdje upoznao drage ljude.

Zoran Andrić rođen je 1960.godine u Valjevu.

Izlaže svoje crteže i slike od  1979.na zajedničkim i samostalnim izložbama, a od 1992. ima i stalne postavke u svojoj slikarskoj radionici  “ Višnja “ u Valjevu.

Iste večeri, u Atriju ljetnikovca Buća održan je koncert mješovite klape “Veterani vazda mladi”, posvećen pokojnom prof. Nikoli Gregoviću, kompozitoru, dirigentu, pedagogu i sakupljaču narodnih napjeva. Kao gosti, nastupili su: sopran Antonia Vučinović, muška klapa “Jadran” i ženska klapa “Primavera”.

Kao uvodnu numeru, “Veterani vazda mladi” izveli su pjesmu “Peraški otoci”. Poseban talent pokazala je mlada sopranistica Antonia Vučinović, koja je od publike dobila veliki pljesak. Klapa “Jadran”, kao i uvijek do sada, razgalila je publiku svojim baladama, dok je standardno dobra bila i klapa “Primavera”, koju čine već iskusne članice u klapskom pjevanju.

Klapa “Veterani vazda mladi” osnovana je 12. prosinca 2012. godine. Do sada su imali 44 nastupa, u prosjeku 14 godišnje, sve to pod stručnim nadzorom umjetničke voditeljice profesorice Andree Orlando, dok je za dobru organizaciju svih aktivnosti klape zaslužan Adolf Vučinović. Treba spomenuti i to da klapa aktivno sudjeluje u humanitarnim koncertima i obilježavanjima značajnih datuma iz bokeljske i crnogorske povijesti, kao i na Festivalu klapa u Perastu.