Klapska pjesma živi zauvijek

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 11. kolovoza 2014. - 10:46

Sinoć je u prepunom Atrijumu ljetnjikovca Buća u Tivtu održan koncert "Ne čudite se vale kad mi pjevamo", u organizaciji mješovite klape "Veterani vazda mladi" iz Tivta koju vodi profesorica Andrea Orlando, a čiji je menadžer Adolf Vučinović.

Koncert su posvetili bivšim radnicima Mornaričko-tehničkog remontnog zavoda "Sava Kovačević".

"Mješovita klapa "Veterani vazda mladi" osnovana je 17. decembra 2012. godine kao nevladina organizacija. Bavi se klapskim pjevanjem, ali se bavi i sportskim takmičenjima na kojima učestvuju veterani- penzioneri svih crnogorskih opština. Dva puta su u Tivtu bili domaćini sportskih susreta i imali su nekoliko humanitarnih koncerata", predstavila je klapu medijatorica večeri.

Uz klavirsku pratnju profesorice Orlando, klapa je izvodila svima dobro poznate dalmatinske pjesme.

Uz klapu "Veterani vazda mladi", nastupila je i tivatska klapa "Jadran", koja je ove godine proslavila 43 godine postojanja. Na oduševljenje prisutnih, uz klape je zapjevala i poznata pjevačica Neda Ukraden, koja je u Tivat doputovala specijalno za ovu priliku.

Sponzori koncerta su Općina Tivat, Hrvatska građanska inicijativa, Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, kapetan Rajko Čavor, gospodin Radovan Bujković, Komunalno preduzeće Tivat, Radio Tivat, konoba Bacchus, konoba Bokeški dvori, Avacom, NVO "Arsenal", konoba Giardino, cvjećara Gardenia.