Poetski performans u Donjoj Lastvi

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 07. svibnja 2015. - 12:00
Autor: 

Poetski performans  pulskoga  kazališta DR. INAT  pod nazivom " Ja samo želim da me noćas netko voli"  održat će se ove subote , 9. 5. , u Velikoj dvorani Doma kulture " Josip Marković" u Donjoj Lastvi  , s početkom u 20. 30  sati. Kazivat će se stihovi ponajboljih hrvatskih i svjetskih pjesnika koji su pisali o ljubavi,  među kojima su: Ana  Ahmatova, Sergej Jesenjin, Pablo  Neruda, Vesna Parun, Federico Garcia Lorca, Slavko Mihalić, Enes Kišević, Antun Branko Šimić,  kao i poznati fragment iz starozavjetne Pjesme nad pjesmama.

 O kazalištu Dr. Inat:

Začetak Inata seže u kazališnu sezonu 1984./85., kao rezultat potrebe za stvaranjem pulskoga kazališnog nukleusa, redatelja Branka Sušca i skupine mladih okupljenih oko njega. Isprva nazvana kao Dramska sekcija KUD-a "Mate Balota", s razlogom je već u početku djelovanja dobila ime "INAT", jer ime INAT u sebi sadrži "statut" i povijest te zanimljive kazališne družine, djelovanje koje je snažno obilježilo kazališni život Istre, nekadašnje riječke regije i cijele države Hrvatske. Premda bi se, s pravom, mogla spomenuti brojna glumačka imena pulske mladeži, ipak je prvo glumačko ime INAT -a bio i ostao nenadmašni Šandor Slacki, koji pored toga što je prvi glumac Dr. INAT-a ujedno je i voditelj INAT- ove škole za scenski pokret i pantomimu. Rad i postignuća INAT-a poznati su našoj i svjetskoj kazališnoj javnosti, potvrđeni na brojnim nastupima u Hrvatskoj i na svjetskim festivalima u 23 zemlje svijeta na četiri kontinenta. Dr. INAT dobitnik je tridesetak nagrada u zemlji i inozemstvu.Kazalište DR. INAT jedan je od osnivača i suorganizatora Međunarodnog kazališnog festivala PUF-a i međunarodnog kazališnog projekta Anno Domini.

Dr. INAT je članicom AITE (Organization for Understanding and Education Through Theatre) pri UNESCO; ITI-ja (hrvatski centar ITI), UNESCO-a, te IETM-a (Europska asocijacija profesionalnih kazališta).