Pijanistički recital Aleksandra Madžara u crkvi Sv. Duha

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 29. srpnja 2024. - 11:44
Autor: 

Međunarodni festival KotorArt u utorak, 30. 7., organizira koncert pod nazivom Madžar svira Ravela. Istaknuti pijanist bogate internacionalne karijere, Aleksandar Madžar nastupit će u Crkvi Sv. Duha, s početkom u 21sat. .

"Na repertoaru koncerta nalaze se djela impresionističkog francuskog velikana, kompozitora, pijaniste i dirigenta, Morisa Ravela. Svoj virtuozitet i muzikalnost Madžar će pokazati izvođenjem djela Noćni Gaspar, Kuprenov grob i Valcer.
Ulaznice za događaj mogu se nabaviti preko GigsTix mreže, putem njihovog sajta www.gigstix.me kao i na određenim Tobacco S Press kioscima širom Crne Gore" - najavljuju iz KotorArt - a.

"Pod vođstvom Ivana Fišera, 1990. godine, Madžar je imao svoj debi sa Berlinskom filharmonijom. Od tada, kao i nakon osvajanja mnogobrojnih nagrada na internacionalnim takmičenjima, redovno nastupa širom Evrope, uživajući u bogatoj i raznovrsnoj karijeri kao solista i kamerni muzičar. Predaje na Kraljevskog flamanskom konzervatorijumu u Briselu i na Visokoj školi za muziku i pozorište u Hamburgu".

Izuzetno nam je zadovoljstvo što ćemo ugostiti Aleksandra Madžara na KotorArtu i to upravo sa kompozicijama Ravela, čiji je klavirski opus u cijelosti snimio. - istakli su iz PR službe Festivala.