OJU Muzeji Kotor – Međunarodni dan muzeja

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 18. svibnja 2023. - 7:33
Autor: 

 “Muzeji, održivost i blagostanje” – moto je pod kojim ove godine obilježavamo Međunarodni dan muzeja,  18. svibnja.

 U skladu s tom temom kotorski “Muzeji” su pripremili i javnosti će najzad predstaviti novo izdanje – knjigu “Korak po korak muzej”,  koja najmlađima širi vidike o misiji muzeja i našem kulturnom nasljeđu. Čemu služe muzeji, tko u njima radi, što čini muzejsku postavku na primjeru Muzeja grada Perasta – neka su od pitanja na koja odgovore daje ova knjiga,  čija promocija će biti u Muzeju grada Perasta u četvrtak,  18.5., s početkom u 19 sati. Tekst je priredila Milka Kolundžić, ilustracije Ana Rodić, a knjiga je objavljena na crnogorskom i engleskom jeziku.

“Stara vještina za novo doba” – naziv je izložbe dobrotske čipke, koja će biti otvorena u petak,  19., u 19 sati u crkvi svetog Pavla u Starom gradu. “Muzeji” će ovom prilikom izložiti radove nastale na radionici dobrotske čipke,  koju je vodila čuvarka vještine izrade ovog veza Nada Radović. Organizacijom ove radionice “Muzeji” daju doprinos održivosti izrade dobrotske čipke čija je vještina zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Crne Gore.

Povodom Međunarodnog dana muzeja muzejski i galerijski prostori “Muzeja” bit će otvoreni do ponoći,  uz slobodan ulaz od 18 sati.