Kulturno-umjetnička večer "ARTist" u Donjoj Lastvi

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 11. kolovoza 2017. - 9:51
Autor: 

NVO "Pedagoški klub" Tivat i Dom kulture Josip Marković organiziraju kulturno-umjetničku večer "ARTist" u nedjelju, 13. kolovoza, s početkom u 20 sati.

Svoja slikarska djela izložit će Boris Dragojević i Dubravka Milivojević, a bit će izveden i njezin plesni performans s Aleksandrom Dejanović. Također, u okviru večeri bit će prikazan film "Žena ludog Jovana", autora Stevana Lutovca.

U glazbenom dijelu večeri nastupit će klapa "Jadran".

 

Boris Dragojević rođen je 3. srpnja 1956. na Cetinju, Crna Gora. Fakultet likovnih umjetnost završio je  u Beogradu, u klasi prof. Mirjane Mihać. Kod istog profesora na odsjeku slikarstva završava postdiplomske studije 1986 godine. Boris Dragojević je slikar hiperrealističkog manira, nadrealističkih opservacija, autor opsjednut morem i plavetnilom Boke kotorske, obalama i spomenicima.

 

Stevan Lutovac rođen je na Cetinju. Diplomirao  je na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju kod profesora Radoslava Ratka Vučinića (smjer-slikarstvo). Trenutno je na doktorskim umjetničkim  interdisciplinarnim studijama u  Beogradu, smjer-multimedijalna umjetnost.  Sem slikarstva, Stevan se bavi glumom i filmskom režijom.  

 

Dubravka Milivojević je rođena 1986. godine u Beogradu, živi i radi u Kotoru. Obrazovanje je stekla na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, u oblasti intermedijalne umjetnosti.Trenutno radi na multimedijalnom projektu u suradnji s Aleksandrom Dejanović.