KotorArt - stvaranje nasljeđa kao jedna od važnih misija festivala

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 13. kolovoza 2023. - 12:24
Autor: 

Međunarodni festival KotorArt Don Brankovi dani muzike organizira koncert pod nazivom Creating Heritage. Koncert će se održati u ponedjeljak, 14. 8., u crkvi Sv. Duha, s početkom u 21 sat. Ulaz na događaj je slobodan.

Na čelu s dirigentom Premilom Petrovićem, na koncertu sudjeluju Crnogorski orkestar mladih, sopranistice Olivera Tičević, Natalija Radić i Milica Milovanović, narator Dejan Đonović i violončelist Dmitrij Prokofjev.

Publika će imati priliku čuti i prisustvovati njihovom trajnom zabilježavanju, četiri djela domaćih suvremenih autora koja predstavljaju porudžbine festivala i koja su svoja premijerna izvođenja imala na svečanim otvaranjima tijekom nekoliko godina. U pitanju su kompozicije Pogledi, za tri soprana, gudački orkestar i elektroniku Nine Perović (1985.), Pasija po Steli, za sopran, naratora i orkestar Ramba Amadeusa (1963..), Iskra besmrtna, za naratora i gudački orkestar Ivana Marovića (1981) i Ja sam mrtav sada, vi ste bili prije, za violončelo i gudački orkestar Aleksandra Perunovića (1978.).

Ovaj program predstavlja zaokruživanje cjeline naše misije o stvaranju, čuvanju i njegovanju kulturne baštine Kotora, Boke i Crne Gore za neke novonastale kompozicije savremenih crnogorskih autora koje su bile porudžbine KotorArta. Svoja premijerna izvođenja doživjela su upravo na festivalu a sada, ostaće i trajno zabilježena - istakli su iz PR slu