Koncert u crkvi Svetog Duha

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 29. listopada 2014. - 10:58
Autor: 

U organizaciji ŠOSMO "Vida Matjan"  1. studenog (subota)  s početkom u 20 sati  u Koncertnoj dvorani - crkvi Sv.Duha, bit će održan koncert :  Đani  Šehu - gitara i  Adi Šehu  - flauta.

Đani Šehu (gitara) je  rođen u Sarajevu 1980. godine. Studirao je  u Parizu na visokoškolskoj glazbenoj  ustanovi “Ecole Normale de Musique Alfred Cortot” u klasi prof. Rafael Andie. 2000. godine upisuje se na Sveučilište za glazbu  i primjenjenu umjetnost u Beču, na koncertnom odsjeku za gitaru u klasi prof. Konrada Ragossniga i prof. Alexandera Swetea, te nakon diplomskog studija  završava i post-diplomski studij. Za vrijeme i nakon školovanja, imao je veliki broj koncerata u Švedskoj, Njemačkoj, Austriji, Francuskoj, Italiji, Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.  Zaposlen je na Glazbenoj akademiji -Sarajevo kao docent na odsjeku za gudačke instrumente i gitaru Direktor je “Sarajevo International Guitar Festivala”.

Adi Šehu (flauta) rođen je 1984. godine u Sarajevu, gdje upisuje OMŠ "Mladen Pozajić" u klasi prof. Talam Larise, a odmah nakon i SMŠ "Sarajevo" u klasi prof. Bećira Drnde, koju završava kao učenik generacije 2001. godine. Iste godine upisuje Glazbenu akademiju, u klasi red. prof. Bećira Drnde, i diplomira u lipnju 2005. godine, a u prosincu iste godine upisuje i post-diplomski studij kod  istog  profesora koji s uspjehom završava 2008. godine, te stječe zvanje: magistar glazbe - flauta.. Predstavio se publici u SAD, Švedskoj, Njemačkoj, Austriji, Italiji, San Marinu, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Još od 2001. godine je bio suradnik Sarajevske filharmonije, a od 2005. je i zaposlen u Sarajevskoj filharmoniji kao flautista i pikolista, s kojom je imao preko 550 koncerata. 

Program:

1. F.Molino :    Notturno op.37

 

2. G.F.Handel   :  Sonata op.1 no.4

                           - Largetto

                           - Allegro

                           - Adagio

 

3. M.Giuliani   :    Duo  Concertante  op.52

 

4. B.Bartok   :    Rumanische Volkstanze

 

5. A.Piazzolla   : Histoire du  Tango

                                Bordel   1900

                               Cafe  1930

                             Night club 1960