Koncert trio flauta-čelo-klavir

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 03. kolovoza 2014. - 13:26
Autor: 

U organizaciji Centra za kulturu Tivat, u Atrijumu ljetnjikovca Buća u Tivtu, 4. kolovoza (ponedjeljak) u 21,30 sati bit će održan koncert trio flauta-čelo-klavir.

Sudjeluju Bruna Matijević, Maja Antić i Nina Perović.

Na programu su djela Haydna, Piazzolle, Tchaikovskog...

Maja Antić je rođena u Podgorici 1986.godine. Nižu i Srednju Muzičku školu završila je u Podgorici. 2004.god. upisuje Muzičku akademiju na Cetinju - odsjek violončelo, gdje završava osnovne  i specijalističke studije u klasi prof. Igora Perazića. U toku školovanja je osvajala brojne nagrade i priznanja, kao solista  i  kamerni izvođač.  Bavi se pedagoškim radom i od  2010. godine radi u glazbenoj školi ‘’ Dara Čokorilo ‘’ u Nikšiću. Pored pedagoškog rada,  bavi se kamernim muziciranjem i članica je kamernog gudačkog orkestra.

Nina Perović završila je osnovne i specijalističke studije klavira na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi profesora Alelksandra Serdara i Vladimira Bočkarjova. Uporedo sa studijama klavira, osnovne i specijalističke studije kompozicije završava na istoj akademiji u klasi profesora Žarka Mirkovića. Zahvaljujući stipendiji Basileus - Erasmus Mundus  nastavlja studije kompozicije na Muzičkoj akademiji u Ljubljani u klasi profesora Uroša Rojka, gdje stiče diplomu Master za oblast kompozicije. Trenutno je na doktorskim studijama kompozicije  na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesora Srđana Hofmana. Bila je angažovana u svojstvu saradnika na Muzičkoj akademiji na Cetinju i kao profesor klavira u Muzičkoj školi ,,Vasa Pavić”. U okviru stipendije Basileus za razmjenu stručnog osoblja Univerziteta Crne Gore, provela je dva mjeseca na Akademiji za glasbo u Ljubljani kao asistent na predmetu Harmonija. Držala je predavanja o crnogorskoj glazbi u okviru međunarodnog festival Unicum u Ljubljani, kao i predavanja o srpskim i crnogorskim kompozitorima na Akademiji za glasbo. Njene kompozicije izvođene su u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji i Austriji. Dobitnica je više nagrada i priznanja, uključujući nagradu Kompositions-Preis gestiftet vom Soziale und Kulturelle Einrichtungen za kompoziciju Gusle u okviru  21. Internationale Sommerakademie Prag Wien Budapest 2011.godine.

Bruna Matijević,1986 god. Nižu muzičku školu završila je u Tivtu, a srednju muzičku školu u Kotoru. 2004 god. upisuje Muzičku Akademiju na Cetinju – odsjek flauta u klasi prof. Ljubiše Jovanovića, gdje završava Osnovne i specijalističke studije. Trenutno je na postdiplomskim studijama-odsjek flauta, takođe na Muzičkoj Akademiji Cetinje, u klasi prof. Ljubiše Jovanovića. Tokom školovanja osvajala je brojne nagrade na republičkim i saveznim natjecanjima kao solista i kao kamerni glazbenik. Usavršavala se na mnogobrojnim kursevima kod profesora za flautu i kamernu glazbu: Ljubiša Jovanović (Srbija), Luisa Sello (Italija), Milena Lipovšek (Slovenija), Nataša Paklar-Marković (Slovenija), Davor Bušić (Hrvatska), Guy Porat (Izrael), Sandrine Francoise (Strasburg). Njena pedagoška karijera započinje u Tivtu 2005 god., a učenici iz njene klase osvajaju brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima.