Koncert The Gents string kvarteta u Kotoru

Time to read
3 minutes
Read so far

Srijeda, 21. veljače 2018. - 8:52
Autor: 

Koncert The Gents string kvarteta održat će se u Muzičkoj sali Kulturnog centra „Nikola Đurković“ Kotor u nedjelju, 25. veljače, u 20 sati.

Kvartet čine Milan Ninković – violončelo, Milan Jović – violina, Nenad Jovanović – violina i Đorđe Panijan – viola.

Na repertoaru su poznate numere izvođača različitih žanrova pop, rock, metal, evergreen, tango, filmske glazbe i jazz-a ( Sting, U-2, Linkin park, Metallica, Simply Red, Sade, Smak, Michael Jackson, EKV, Nirvana, AC/DC, Guns N' Roses).

 

Prodaja ulaznica po cijeni od 3,00 eura bit će na blagajni Kulturnog centra u petak 23. veljače od 10h do 12h i od 18g do 20h i u nedjelju, na dan koncerta, (25. veljače 2018.g.) od 18h do 20h.

 

 

Milan Ninković, violončelo, rođen je 1989. godine u Rijeci. Glazbeno obrazovanje je započeo u Beogradu na klaviru, a zatim i na violončelu. Na klavirskom odsjeku FMU u Beogradu je diplomirao 2015. godine u klasi prof. Branka Penčića. Osnovne i master akademske studije na katedri za violončelo gudačkog odsjeka FMU završio je pod mentorstvom prof. Dejana Božića 2014. godine. Školovao se i na Univerzitetu umjetnosti u Gracu gdje je također stekao master diplomu u klasi prof. Tobijasa Stosieka sa najvišom ocjenom. Pohađao je majstorske tečajeve kod  Gautiera Capucona, Louise Hopkins, Stefana Popova, Tobiasa Stosieka, Ksenije Janković, Michaela Gorohova, Stanislava Apolina, Reinharda Latzka, Mische Maiskog kao i master klasove komorne glazbe kod Johannesa Meissla, Marialene Fernandes i Michaela Ude.

Sudjelovao je na brojnim natjecanjima i projektima sa „Symphonia Vienna“, NoWon Orkestra iz Seula, No Borders Orchestra, kao i u okviru festivala Wir sind Wien. Dio je grupe violončela u Crnogorskom simfonijskom orkestru.

 

Milan Jović, rođen u Kraljevu (1988.) gdje završava Srednju i Osnovnu muzičku školu Stevan Mokranjac u klasi Vesne Dimitrijević. Dalje školovanje nastavlja u Nišu na Fakultetu umetnosti, gdje master studije završava u klasi profesora Jovana Bogosavljevića. Kao solist i komorni glazbenik nastupao je po Srbiji i inozemstvu, ali pravu afirmaciju i iskustvo pronalazi i stječe u orkestru i to kao koncertmajstor Omladinske filharmonije Naissus. Također, kao koncertmajstor svirao je na otvaranju Niških muzičkih svečanosti (Kamerni orkestar Constantinus), a kao član istoimenog sastava nastupao na festivalima u Srbiji,Bugarskoj i Makedoniji s umjetnicima kao sto su Andrej Adrejev,Manfredo Dorino di Cresenco,Gaj Porat,Valeri Oistrah i dr.

Kao član komornog gudačkog sastava Hibridi nastupao je na Nimusu gdje je orkestar i sam nastup bio te godine proglašen za jedan od najboljih koncerata, a iste godine nastupa s istoimenim sastavom sa svjetski poznatim violinistom Nemanjom Radulovićem. Za vrijeme studija honorarno je bio  član Niškog simfonijskog orkestra gdje stječe veliko iskustvo.

Kao pedagog radio je u Muzičkoj školi Predrag Milošević u Knjaževcu.

Trenutno je zaposlen na mjestu prvih tutti violina u Montenegrin Simphony Orchestra.

 

Nenad Jovanović je rođen 9. travnja 1989. godine u Gornjem Milanovcu. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekao je u Školi za muzičke talente u Ćupriji, koju završava 2006. godine. Iste godine upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Ljubomira Mihailovića, gdje završava osnovne  i master akademske studije. Kao solist i član orkestra Škole za muzičke talente, osvajač je mnogobrojnih prvih i specijalnih nagrada, u zemlji i inozemstvu. Održao je preko 20 solističkih koncerata  širom Srbije. Sudjelovao je na festivalima kao što su: BEMUS, NIMUS, Festival Ljubljana, Ohridsko ljeto... Bio je član orkestra Opere Narodnog pozorišta u Beogradu i orkestra „ Camerata Serbica“.  Nastupao je s mnogim domaćim i svjetskim priznatim umjetnicima i dirigentima, kao što su: David Porselajn, Darinka Matić- Marović, Bojan Sudjić, Srboljub Dinić,  Robi  Lakatoš, Kristijan Mandeal, Roman Simović, Jovan Kolundžija, Stefan Milenković, Zoran Todorović, Klaudi Arimani i mnogi drugi. Nenad je član komornog orkestra „ Gudači Svetog Đorđa“ iz Beograda, s kojim je, zajedno s tenorom Zoranom Todorovićem, dobio nagradu za koncert godine, u izboru časopisa „Muzika Klasika“, za 2013. godinu. Od rujna 2016. godine zaposlen je u Crnogorskom simfonijskom orkestru. Prije toga, pet godina je radio kao profesor violine u muzičkoj školi „Dr. Vojislav Vučković” u Čačku.

 

Đorđe Panijan, violista, rođen je u Jagodini 1992. Svoje glazbeno obrazovanje započinje u Muzičkoj Školi “Vladimir Đorđević” u Jagodini u klasi prof. Irene Stojiljković, a nastavlja u Muzičkoj školi “Dr Miloje Milojević”,  gdje završava srednje glazbeno obrazovanje u klasi prof. Ivana Brkića. Nakon toga svoje osnovne studije završava na FILUM-u u Kragujevcu u klasi prof. mr Saše Mirkovića.

Kao član komornih sastava i orkestra sudjelovao je na mnogobrojnim manifestacijama. S komornim orkestrom SMŠ “Dr Miloje Milojević”, u kojem je bio vođa viola, osvojio je prvo mjesto na Međunarodnom festivalu gudača “Stringfest” 2011. g.  i drugo  mjesto na Međunarodnom natjecanju komornih orkestra u Zemunu 2011. g. Od 2012. godine je aktivni član Omladinske filharmonije Naissus Niš sa kojom je nastupao na mnogobrojnim koncertima u Srbiji kao i na međunarodnim manifestacijama: Ljetnjem festivalu u Rimu - “ESTATE MUSICALE ROMANA” 2012 (Italija) u Bazilici Sv. Pavla, u Genzano di Roma – na obilježavanju 1700 godina Milanskog Edikta u Nišu u sali Doma vojske; na Internacionalnom muzičkom festivalu mladih “SUMMA CUM LAUDE” u Sali Musikverein / Golden Hall Beč (Austrija); na Internacionalnom muzičkom festivalu mladih II. 2014.g. u Bratislavi.

U Kragujevcu, 6. svibnja 2015. godine kao član orkestra nastupio je na prvom nastupu Simfonijskog orkestra Grada Kragujevca.

S komornim triom održao je koncert u dvorani SANU (Srpska akademija nauke i umetnosti) gdje je premijerno izvedena kompozicija “Čudno pismo” Ane Krstajić za flautu, violu i klavir.Pohađao je majstorski tečaj orkestra kod Georga Marka (Georg Mark) i Kristof Ernferna (Christoph Ehrenfellner) na Samma Cum Laude Academy Vienna. Trunutno je student master akademskih studija na Fakultetu umetnosti u Nišu.

 

 

The Gents string quartet osnovan je krajem 2017. g. u Podgorici.

Osnivači i članovi su četvorica mladih priznatih glazbenika  i članova Simfonijskog orkestra u Podgorici. Ono što kvartet razlikuje od drugih je umjetnički opus otvoren prema umjetničkim žanrovima i obogaćen odličnim spojem klasične i suvremene glazbe.

Gudački kvartet odlikuje opuštenost, sigurnost u nastupu, preciznost i maštovitost pri izvođenju najzahtjevnijih numera, kao i prilagodljivost potpuno autentičnim žanrovima u originalu, na gudačkim klasičnim instrumentima. Zvuk gudačkih instrumenata obogaćen perkusijama doprinosi izvrsnoj atmosferi.