Izložba „Ususret prirodi“ u Muzeju i galeriji Buća

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 30. srpnja 2018. - 8:48
Autor: 

Otvorenje izložbe „Ususret prirodi“ bit će održano u Muzeju i galeriji Buća Luković u Tivtu, 3. 8. 2018. u 20 sati. Kustosica izložbe, povjesničarka umjetnosti Nevenka Šarčević, izabrala je radove akademskog slikara Grgura Akrapa, akademskih slikarica Natalije Borčić i Ane Ratković-Sobota te akademskog kipara Petra Dolića.

Riječ je o mlađim autorima koji su posljednjih godina na hrvatskoj likovnoj sceni itekako zadobili pozornost stručne i šire javnosti. Ono što povezuje izložbeni koncept jest odabir motiva iz prirode, ali i različitost doživljaja i suvremenih interpretacijskih likovnih mogućnosti.

Program izložbenog događaja želi potaknuti okupljanje i razgovor s likovnim umjetnicima iz Zagreba i Boke kotorske, što bi trebalo doprinijeti povezivanju i komunikaciji u likovnom području.

Težnja je održavanje kulturnog programa Izložbi recentnog hrvatskog slikarstva i kiparstva kojim će se senzibilizirati šira publika za recentnu likovnost Hrvatske i kulturnu povezanost s Crnom Gorom, napose s prostorom Boke kotorske. Stoga je želja uspostaviti parametre i ozračje u kojem će se ovakav vid kulturnog događaja ponavljati u sličnom ili još razvijenijem obliku i narednih godina.

U organizaciji izložbe, uz Muzej i galeriju Buća Luković na čelu s direktoricom Jelenom Bujišić, sudjeluje i Ilija Janović, donedavni potpredsjednik Općine Tivat.