Izložba slika Sava Pavlovića

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 18. kolovoza 2015. - 9:12
Autor: 

U okviru programa Moderne galerije u Budvi bit će otvorena izložba slika Sava Pavlovića pod nazivom „Pljos na pjenu od mora“.  Bit će izloženo 35 radova -  tehnika akvarel.

Izložba će biti otvorena u Spomen domu Stefan Mitrov Ljubiša,  19. kolovoza ( srijeda ) s početkom u 21 sat.

Savo Pavlović rođen je 1947. godine u Baru. Završio je Školu za primijenjene umjetnosti u Sarajevu, Višu pedagošku školi – likovno obrazovanje u Beogradu i Fakultet za likovni odgoj i likovne umjetnosti u Rijeci. Pored stalnog angažmana u ateljeima u svojim kućama u Petrovcu i Reževićima bavi se i pedagoškim radom. Član je udruženja likovnih umjetnika Crne Gore. Sudionik je velikog broja kolektivnih izložbi. Do sada je imao preko dvadeset samostalnih izložbi. Studijski je boravio u Rimu (1976.) ,Atini ( 1985.) i Parizu (1991.). Izložbu će otvoriti gospođa Božena Jelušić, profesorica  književnosti.

Večeri mladih umjetnika

Također, da će u utorak, 18. Kolovoza, u otvorenom amfiteatru  Spomen doma Crvena komuna u Petrovcu, a s početkom u 21 sat  biti održano „Veče mladih umjetnika“  posvećene Petru II. Petroviću Njegošu dok će program posvećen Stefanu Mitrovu Ljubiši biti održan dan kasnije odnosno u srijedu, 19. kolovoza u 21 sati. Sudionici su: Jovana Todorović i Nikola Todorović – studenti glume, Jovana Pavlović – diplomirani redatelj i KUC Stefan M. Ljubiša iz Budve. Gost prve večeri bit će Božena Jelušić, profesorica  književnosti dok će moderator biti Katina Jovanović, profesorica  književnosti.