Izložba slika „Sa druge strane“ u Muzeju i galeriji Tivat

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 19. siječnja 2022. - 15:02
Autor: 

Izložba slika „Sa druge strane“, akademskog slikara Nikole Govedarice, bit će otvorena u JU Muzej i galerija Tivat, 21.1., u 19h.

 „Nikola Govedarica je rođen 19. januara 1989. godine u Foči, (Republika Srpska). Diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju 2013. godine, na odseku za slikarstvo u klasi profesora Marka Musovića. Stekao zvanje: Akademski slikar. Master studije je završio 2016. godine na Univerzitetu umetnosti u Beogradu na naučnim interdisciplinarnim studijama – Teorija umetnosti i medija. Odbranjena master tema ,,Teorije tabua u savremenoj umetnosti” - Nemački slikar Anselm Kifer. Stekao zvanje: Teoretičar umetnosti i medija. Doktorirao 2021. godine na Višemedijskoj umetnosti na Univerzitetu  u Beogradu. Član Ulusa i LUK-a, umetničkog žirija Univerzitetske galerije, umetničkog saveta Salona antiratne karikature Kragujevac 1941, član saveta za kulturno-umetničku manifestaciju Veliki školski čas, upravnog odbora Narodnog muzeja u Kragujevcu i Likovni urednik u dečjem časopisu „Dečje iskre“. Izlagao je na preko 40 zajedničkih izložbi u Kragujevcu, Skoplju, Zagrebu, Beogradu, Novom Sadu, Trebinju, Sarajevu, Nišu, Majdanpeku, itd. Imao do sada pet samostalnih izložbi  (Foča NM, Kragujevac Galerija MB, Beograd Cvjeta Zuzorić, Apatin Galerija Meander, Smederevska Plana Gradska galerija). Stažirao u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije u odeljenju Ujedinjenih nacija i kancelariji Uneska. Jedan od najmlađih oficira za vezu na Sastanku saveta ministara spoljnih poslova crnomorskog sliva (BSEC) u Beogradu od 09-13.12.2016.Trenutno zaposlen kao kustos Muzeja „21. oktobar“ u Kragujevcu. Nikola Govedarica prestaviće se po prvi put likovnoj publici u Tivtu izložbom slika portreta i autoportreta u slikarskoj tehnici – dekolaž“ – stoji u najavi Muzeja i galerije.

 JU Muzej i galerija podsjećaju posjetitelje da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera po kojima su u obvezi  posjedovati i na zahtjev ovlaštenog lica pokažu jednu od sljedećih potvrda:

• Da je osoba potpuno vakcinisana propisanim brojem doza vakcina protiv koronavirusa i da od dobijanja posljednje doze nije prošlo duže od 6 mjeseci;
• Negativan PCR test na SARS-Cov-2 ne stariji od 72h;
• Negativan brzi antigenski test ne stariji od 48h;
• Dokaz da je osoba preboljela COVID-19 (da je prošlo ne manje od 10 dana i ne više od 6 mjeseci od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa).