Izložba skulptura

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 01. rujna 2014. - 10:54
Autor: 

U Gradskoj galeriji  Kotor od 11. rujna možete pogledati izložbu skulptura Marijane Popović i Radeta Markovića pod nazivom "Kretanje".

Marijana Popović je rođena 1977. godine u Beogradu. Diplomirala je na FMU u klasi profesora Ljubiše Jovanovića. Učesnik je preko 50 grupnih izložbi i umjetničkih projekata u zemlji i inozemstvu. Član je ULUS-a i UVS-a. Priredila 9 samostalnih izložbi u Beogradu, Apatinu, Paraćinu, Aleksincu, Kruševcu, Londonu. Dobitnik je više nagrada za dizajn i crtež. Osnivač je radionice inovativnih mozaičkih formi u okviru Art base festivala u DKC majdan.

Rade Marković je rođen 1957.g. u Kraljevu. Slika od 1984. a skulpture, funkcionalne skulpture i umjetnički namještaj pravi od 1993. Član je ULUS-a. Osnivač je i vlasnik Umjetničke radionice RM Studija. Osnivač je manifestacije ART MARKET-a u Beogradu, predsjednik udruženja SCASAs, predsjednik je vajarske sekcije ULUS. Dobitnik je više značajnijih nagrada. Priredio je veliki broj samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Sudionik je velikog broja grupnih izložbi i projekata. Živi i radi u Beogradu.