Izložba Ive i Ljubomira Stanišića u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 06. rujna 2017. - 11:45
Autor: 

U četvrtak,  7.9., s  početkom u 21:00h  u Galeriji ljetnikovca Buća bit će otvorena izložba Ive i Ljubomira Stanišića.

Ljubomir Stanišić živi i radi u Nikšiću. Do sada je imao 81 izložbu u zemlji  i inozemstvu.

Ljubomir o svom stvaralaštvu: „Moje slike najviše odgovaraju karakteristikama poetskog realizma. Kroz klasičan pristup slici izražavam svoju poetiku. Moj realizam nije klasičan u smislu Ruskih i Francuskih realista s kraja 19. vijeka, ali su ti stari majstori meni bili jako dobra škola. To što sam naučio iz njihovog stila, koristim na svoj način, da preko platna izrazim sve ono o čemu mislim i što smatram važnim. Za pravu likovnu umjetnost potreban je, pored talenta i veliki rad. Kroz svoje radove pokušavam naći neke uspomene, koje su vremenom potisnute, a na mene su ostavile upečatljiv trag“.

Iva Stanišić  je završila ALU, a master je upisala na LA u Beogradu . Do sada je imala četiri samostalne i pet kolektivnih izložbi.

“Volim žive, tzv. ‘sirove’  boje jer mislim da u ljudima bude neku posebnu emociju. Makar je to slučaj sa mnom. One kod mene stvaraju živost, ‘probude’ me, pokrenu.  Prvo sam krenula sa apstrakcijom, a onda se kao motiv pojavila žena u apstrakciji. To se samo “nametnulo”, kaže  Stanišić.

Izložbu će otvoriti teoretičarka i povjesničarka umjetnosti Marija Saičić s početkom u 21h.