Ivica i Marica posjetili Kotor

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 04. srpnja 2015. - 12:14
Autor: 

Trećega  dana na 23. Kotorskom festivalu pozorišta za djecu  predstavilo se Kraljevsko pozorište Zetski dom s Cetinja predstavom Ivica i Marica u režiji mladog crnogorskog redatelja Mirka Radonjića.

Predstava je odigrana na Ljetnoj pozornici i prema riječima domaće publike, koja tradicionalno posjećuje sve predstave, bila je nezapamćena gužva. Glumci su uložili veliki napor kako bi djeca upoznala Ivicu, Maricu i tetka Vecu.

Druga predstava večeri koja je bila u glavnom kazališnom programu je predstava „Kra kra“. Ona je odigrana  2.7. i 3.7. po tri puta. Za svako igranje je vladalo veliko zanimanje.

Sinoć je u sklopu Kotorskog festivala pozorišta za djecu  otvoren festival gudača.  On je već postao tradicionalan program na festivalu i ima svoju publiku koja vjerno prati mlade glazbene stvaratelje  iz Crne Gore i okolice. Festival gudača je službeno otvoren koncertom "Čarobno čelo", gudačkim orkestrom iz Crne Gore.

Književni program Festivala je počeo promocijom knjige "Belzhar", američke književnice Meg Vulicer. Pored promocije u okviru  istog programa bila je i projekcija filma "Ovo je moj život" rađen po scenariju iste književnice.

Sutra na festivalu u glavnom programu predstava "Mačor u čizmama" Gradskog pozorišta iz Podgorice.

U pratećem programu predstavit će se Bosansko narodno pozorište iz Zenice predstavom "Kamenje". Pored te predstave bit će otvorena i izložba "Moj svijet". Na izložbi će biti predstavljeni radovi djece i osoba  sa smetnjama u razvoju.

I na kraju u sklopu književnog programa predstavit će se pisac Dejan Aleksić s romanom  "Cipela na kraju svijeta". Tim programom nastavit će se suradnja Kotorskog festivala pozorišta za djecu i Politikinog zabavnika jer se već tradicionalno dobitnik njihove nagrade prestavlja na ovom Festivalu koji je programski segment 7. Međunarodnog festivala KotorArt.