Gradska muzika Kotor priredila Gradu veličanstvenu noć

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 10. srpnja 2017. - 9:34
Autor: 

U Kotoru, gradu tradicije, nekoliko je simbola koji ga čine onim što je bio kroz stoljeća, i što nastoji biti i danas. Svakako, jedan od njih, na ponos svih Kotorana je i njegova Gradska muzika. I što starija, to bolja.

175. obljetnica rada i postojanja obilježena je dvodnevnim glazbenim zbivanjima u Kotoru, a sinoćnji koncert na Pjaci sv. Tripuna, pamtit će i mlađi i stariji, domaći i furešti, a slike i zapisi obići će makar Europu.

Savršenim mixom klasičnog i modernog, uz dirigentsku palicu Daria Krivokapića, podmlađeni sastav ove stare institucije oduševio je prisutne, među kojima su bili i gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić sa suradnicima, predsjednica Skupštine OK Dragica Perović, predstavnici Turističkih organizacija primorskih općina, te mnoge druge ličnosti iz kulturnog života grada.

Gosti večeri bili su klarinetist Damjan Begović, kvartet „Talija“, prva ženska klapa „Bisernice Boke“, plesni studio "Jet set" iz Podgorice, te solistice Đurđa  Petrović Poljak i dugogodišnja članica GM Sandra Pasković, koja je uz pratnju orkestra  izvela kompozicije „Samo jedan dan“, „Ta tvoja barka mala“ i nezaobilaznu „Bokeljsku noć“.

O bogatoj povijesti ovog orkestra govorio je Sabrija Vulić, a na koncu ove veličanstvene večeri GM je pred katedralom zasvirala i Kolo Bokeljske mornarice, nakon čega je uslijedio vatromet.

Prvih 175 godina je prošlo i svojim predanim radom i nastupima je Kotor učinilo ponosnim, na redu su sljedećih 175 tijekom kojih treba očuvati ugled ove institucije, a bez sumnje u Kotoru - centru glazbene kulture, potrajat će i znatno duže.