"Ekološka Crna Gora kao nadahnuće“ u Galeriji ljetnikovca Buća

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 02. prosinca 2015. - 9:30
Autor: 

Centar za kulturu Tivat organizira, 3. prosinca (četvrtak), izložbu slika Suada Masličića u Galeriji ljetnikovca Buća s početkom u 20 sati. Moći ćete vidjeti 20 radova – uljana tehnika.

Suad Masličić rođen  je 27.11.1945. godine u Beranama. Član je ULUCG. Imao je 40 samostalnih izložbi i preko 135 kolektivnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Studijski je  boravio u Parizu u „Cite international des Arts“ 2006. Sudjelovao je  na preko dvadeset kolonija u Crnoj Gori i četiri u inozemstvu.

Nagrade: prva nagrada za slikarstvo „Pivo Karamatijević“ - Pljevlja, 1984. Nagrada za slikarstvo „Majski susreti“ Beograd, 1987.godine. 

„Prezentirani ciklusi iz bogatog i raznovrsnog opusa Suada Masličića čine, uglavnom okosnicu njegovog stvaralačkog i intelektualnog potencijala, srž i suštinu njegove imaginacije, estetike i poetike. On prosto stvara svoj svijet potpuno usaglašen sa njegovom intimom, dubljim unutrašnjim porivima, egzistencijalnim i intelektualnim pogledima, stanovištima. Svemu viđenom i neviđenom, intuitivnom daje svoj pečat, svoje viđenje. Njegovi bajkoliki predjeli djetinjstva, sna, mirisa i toplina čaja, nezaštićenost ptica (a bogme I čovjeka) su neviđena I ljudski topla oaza u tjeskobi savremenog svijeta nad kojim se nadnijela ekološka katastrofa. Taj prostor, kolorit, njegovu duhovnu ljepotu i čestitost stvorio je, ogradio, Masličić, za ptice, a i za ljude: njegove poruke su eksplicitne, iznad svega humane, tople kao što su i linije i boje na njegovim platnima.”