Splićane na Dan grada i blagdan Sv. Dujma očekuje bogat program i koncert

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 04. svibnja 2022. - 11:56
Autor: 

 Splićane i njihove goste ove subote na Dan grada i fjeru Sv. Dujma uz procesiju očekuje bogat program i večernji koncert na Rivi.

Brojni programi počeli su se odvijati već sredinom ožujka na više mjesta u gradu te u susjednim gradovima, od turnira u balotama, koncerata, fešta, sajmova, predavanja, izložbi, gostovanja, a očekuju se i dodjele gradskih nagrada, otvaranja moćnika, procesija te humanitarna plivačka utrka.

Na Sajam Sudamja koji se tradicionalno održava na Rivi, a otvara u petak, ove godine stiže oko 150 izlagača iz gotovo cijele Hrvatske, dok će na susjednom Voćnom trgu biti srednjovjekovni obrtnici.

Nakon subotnje procesije na Rivi će biti održan program, pa i legendarna tombola, a posjetitelje će zabavljati klapa Filip Dević, tamburaški orkestar Folklornog ansambla Jedinstvo Split, Varaždinski tamburaški orkestar i Klapa HRM Sveti Juraj.

Na sam Dan grada, na relaciji Kašjuni-Riva, ujutro će biti održana humanitarna plivačka utrka "Srcem za male heroje" koju organizira gradska Javna vatrogasna postrojba, a sav prihod bit će usmjeren za splitsku bolnicu, odnosno dječji intenzivni odjel.

Koncert "Sveti Duje moj" na rasporedu je u subotu navečer, nakon čega će biti vatromet. 

(Hina)