Roko Blažević ovogodišnji pobjednik Dore

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 17. veljače 2019. - 8:22
Autor: 

Roko Blažević s pjesmom 'The Dream' autora Jacquesa Houdeka putuje u Izrael. Zbrojem glasova žirija i publike pobijedio je izvođač koji je u Opatiji pobijedio nastupivši u bijelom odijelu s anđeoskim krilima. Bio je prvi izbor ukupnog broja glasova žirija, ali i publike.

Pjevač iznimnoga glasa i impresivnog nastupa bio je jedan od favorita večerašnje emisije. 'Izvan sebe sam, Isuse Bože, hvala ti!', rekao je presretni mladi pjevač preplavljen emocijama.

Statuu Dore, rad umjetnika Ivice Propadala, uručio je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić, a veleposlanik države Izrael u RH Ilan Mor prenio je srdačne pozdrave iz Tel Aviva, u ime izraelskog naroda te zaželio sreću upravo u Izraelu na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije.

Pobjednička pjesma dobila je 12 bodova publike, dok je 10 bodova dobila pjesma 'Tower of Babylon', dok je na trećem mjestu s 8 bodova 'All I really want'.  Najprije su pročitane odluke žirija iz 8 HRT-ovih centara i 2 žirija iz grada Vukovara i Zagreba - pri čemu su bodovi raspoređeni:

12 za pjesmu 'The Dream', 10 bodova za pjesmu 'Tower of Babylon', dok je na trećem mjestu s 8 bodova ''All I really want''.  

Vicko Dragojević je u ime dubrovačkog žirija objavio prvih 12 bodova pjesmi 'The Dream' Roko, a prvih je 10 bodova dobila Elis Lovrić, zatim se iz Šibenika javila Sanja Jurišić -  'Tower of Babylon' i Lorena osvojili su 10 bodova, a maksimalnih 12 bodova Elis Lovrić, zatim je glasove osječkog žirija  najviše, 12 bodova, 'Redemption', a Elis Lovrić 10 bodova, Jana Radić predstavila je odluku pulskog žirija - 12 bodova Elis Lovrić, dok je 'Brutalero' Luke Nižetića osvojio 10 bodova, zatim je odluku riječkog žirija Nikolina Tomljanović (Eni) 12 bodova 'The Dream' Roko, 10 bodova 'In the shadows' Manntra, splitski žiri 12 bodova dao je Roku za pjesmu ''The Dream'', a 10 bodova ''Tower of Babylon'' Loreni, zadarski žiri - 12 bodova dodijelio je grupi Manntri, a Bernardi 'I believe in true love' 10 bodova, Zsa Zsa je pročitala odluku čakovečkog žirija - 12 bodova dodijelili su pjesmi 'Don't give up' Bete Sudar, a 10 bodova 'Redemption', iz Vukovara javio se Pero Galić - a žiri je 12 bodova dao za 'I believe in true love' Bernardi, a 10 bodova Kim Verson, posljednji žiri je Remi iz grupe Elemental i zagrebački žiri dodijelio je 12 bodova pjesmi 'Brutalero', a Loreni 10 bodova.

Glasovi publike u zbroju donijeli su: najiščekivanijih 12 bodova pjesmi 'The Dream' - Roko, te 10 bodova pjesmi 'Brutalero' Luke Nižetića, 8 bodova najmlađoj sudionici Loreni i pjesmi 'Tower of Babylon'.