Predstavom "Matilda" otvoren šibenski Dječji festival

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 21. lipnja 2015. - 9:39
Autor: 

Izvedbom predstave "Matilda" u režiji Nine Kleflin na trgu ispred šibenske katedrale svetog Jakova otvoren je u subotu navečer 55. Međunarodni dječji festival (MDF).

Libreto i stihove za predstavu napisala je Mirjana Nola prema romanu Roalda Dahla, glazbu je skladao Neno Belan, a predstava je u produkciji šibenskog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK). U mjuziklu sudjeluju i djeca Dramske radionice HNK u Šibeniku i Dječji zbor 'Zdravo maleni'.

Obraćajući se okupljenoj publici ispred ljetne pozornice na svečanosti otvorenja pomoćnik ministra kulture, Vladimir Stojsavljević, rekao je da je šibenski MDF najvažniji festival u Hrvatskoj.

U festivalu uživaju i djeca i odrasli, a djeca ujedno uče gledati, prepoznavati i rastu, rekao je. Ova vrsta manifestacije stvara ljude koji će otići na pulski festival, u Dubrovnik i Split i zbog toga je neopisivo važan, rekao je pomoćnik ministra Stojsavljević.

Izaslanik predsjednice Republike, šibenski gradonačelnik Željko Burić istaknuo je da Međunarodni dječji festival u Šibeniku svakog gledatelja vraća u djetinjstvo.

Večerašnje svečano otvorenje 55. MDF-a kasnilo je pola sata zbog jake kiše u Šibeniku.

Šibenski Međunarodni dječji festival traje do 4. srpnja.

Goran Višnjić, šibenski glumac s holivudskom adresom potvrdio je iz Los Angelesa svoju spremnost da bude službeno imenovan ambasadorom Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku, priopćili su u subotu iz Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Šibenik.

Tijekom Višnjićeva nedavnog boravka u Šibeniku, ravnateljica šibenskoga HNK-a Maja Trlaja spomenula mu je želju za imenovanjem za ambasadora, s obzirom na njegove šibenske korijene, početke karijere i odrastanje u šibenskom kazalištu te činjenicu da je najuspješniji hrvatski glumac u Hollywoodu, dodaje se u priopćenju.

Zadaća ambasadora je promicanje imena MDF-a kroz različite aktivnosti diljem svijeta u kojima će se promovirati grad Šibenik i Festival kao globalno središte dječjeg umjetničkog stvaralaštva i stvaralaštva za djecu.

Dolazak Gorana Višnjića na ovogodišnji 55. MDF očekuje se u idućim danima, kada će ovo imenovanje biti potkrijepljeno i službenim uručenjem prigodne povelje.

55. Međunarodni dječji festival otvara se večeras izvedbom predstave "Matilda" nastale u produkciji šibenskog HNK-a. Predstavu "Matilda" režirala je Nina Kleflin, libreto i stihove napisala je Mirjana Nola prema romanu Roalda Dahla, a glazbu je skladao Neno Belan.