Osijek domaćin 29. dodjele glazbenih nagrada "Porin"

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 15. siječnja 2022. - 8:33
Autor: 

Grad Osijek bit će domaćin 29. dodjele glazbene nagrade "Porin" koja će se održati 25. ožujka u osječkoj sportskoj dvorani "Gradski vrt", izvijestili su u petak u Osijeku predstavnici Upravnog odbora "Porina" i lokalnih vlasti.

Na konferenciji za novinare izvršni direktor "Porina" Davor Drezga izrazio je zadovoljstvo činjenicom da će, nakon dvije godine "Porin", ponovno doći u dvoranu, gdje će zaživjeti s vrhunskom produkcijom sa najboljim izvođačima, glazbenicima, autorima i producentima iz prošle 2021 godine.

Najavljuje da će cijeli tjedan održavanja "Porina" pod zajedničkim nazivom „Tjedan Porina u Osijeku“, od ponedjeljka do petka, biti organizirani popratni događaji, tribine, predstavljanja knjiga, koncerti, ali u skladu s epidemiološkim mjerama koje tada budu na snazi.

Što se tiče nominacija Drezga kaže da je sada završen prvi krug prijedloga i uskoro kreće glasanje za prvi pa onda i drugi krug nominacija, za 27 kategorija, koje će biti predstavljene sredinom veljače u Zagrebu.

Kako je istaknuto Osijek je već bio domaćin dva "Porina", 2005. i 2006., a ove godine u njegovoj organizaciji zajednički sudjeluju grad Osijek i Osječko-baranjska županija.

Osječka i županijska vlast zajednički realiziraju veliki broj jakih kapitalnih projekata

Osječki gradonačelnik Ivan Radić ocijenio je da će domaćinstvo 29. dodjele nagrade Porin zasigurno pridonijeti dodatnom turističkom brendiranju Osijeka i ove županije

Ističe da će organizacija "Porina" pridonijeti i boljim turističkim rezultatima, koji su u prosincu prošle godine pokazali da je Osijek ostvario sedam posto više noćenja, nego u istom razdoblju rekordne 2019 godine.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić  rekao je kako gradska i županijska vlast zajednički uspjeva realizirati veliki broj jakih kapitalnih projekata, kojima se razvija Osijek, Županija i cijeli istok Hrvatske.

"Drago mi je da smo zajedno ušli u realizaciju ovog velikog projekta 'Porin' koji će biti izuzetno zahtjevan i koji će nam donijeti turističku korist i vidljivost", kazao je  Anušić. Poručio je da očekuje dolazak najkvalitetnijih hrvatskih glazbenika u Osijeku.

(Hina)