Novljani kao pobjednici Jadranskih igara 2015.

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 15. rujna 2015. - 8:51
Autor: 

Međunarodni pobjednici šeste sezone Jadranskih igara – apsolutni tron ove godine osvojila je ekipa iz Herceg Novog, koji su u spektakularnoj završnici u subotu u Biogradu na Moru na bazenu Ilirija slavili pred punim tribinama navijača i posjetitelja. Veliko finale šeste sezone koje se održalo u organizaciji Grada Biograda na Moru i agencije Adria events okupilo je predstavničke ekipe iz šest zemalja koje su se od početka do kraja igara borile za prestižnu titulu pobjednika.

Nikada jača konkurencija i nikada bolje i spretnije ekipe u finalu – to je ukratko rezime iz Biograda na Moru, gdje je i ove godine završila još jedna sezona Jadranskih igara. Nakon tisuće prijeđenih kilometara i 106 dana putovanja, šest najboljih ekipa predstavnika svojih zemalja odmjerilo je snage u igrama leteći vaterpolo, morska alka, pršut, vino, ribarske kašete i veslo.

U finalnom natjecanju nastupile su ekipe Pag (Hrvatska), Skopje (Makedonija), Harkany (Mađarska), Herceg Novi (Crna Gora), Moconesi (Italija) i Maribor (Slovenija), a nakon tri godine prevlasti hrvatskih ekipa pobjeda je ove godine otišla u ruke Crnogorcima. Jaka i spretna ekipa iz Crne Gore sastavljena većinom od sportaša (što profesionalnih, što amaterskih) pobjedu je potvrdila u posljednjoj igri – veslu – gdje su nadvladali svoje najveće konkurente, ekipu Maribora.

Herceg Novi ukupno je skupio 51 bod, drugoplasirani Maribor osvojio je ukupno 46 bodova, a do trećeg je mjesta došla ekipa Moconesi (Italija) koja je skupila ukupno 38 bodova. Hrvatski predstavnici, ekipa Paške podlanice iz Paga, natjecanje su završili na četvrtom mjestu, petoplasirana je bila ekipa iz Skopja, dok je šesto mjesto osvojila ekipa Harkany (Mađarska).