Humanitarni online koncert za stradale u potresu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 19. veljače 2021. - 7:45
Autor: 

U subotu, 20. veljače, održat će se online humanitarni koncert, od kojega će se prikupljena sredstva namijeniti stradalima u potresima koji su u prosincu pogodili Hrvatsku.

Kako je najavljeno, na tom će se zoom događaju prenositi nastupi eklektične mješavine balkanskih i britanskih glazbenika, u raznim žanrovima.

Nastupaju, među ostalima, Poma (Maja Posavec, Ivan Kapec iz Zagreba), Damir Imamović (bosanski skladatelj), Bojan Čičić (hrvatski violinist), John Robb (iz The Membranes, UK).

Zasad su najavljeni još  Ivana Gavrić (UK & BiH), Will Pound (nominirani za trostruku BBC-jevu nagradu u Velikoj Britaniji) i Bob Fox (UK), Rowan Godel (Oysterband, The Levellers, UK), nagrađivana škotska folk pjevačica, Iona Fyfe (UK), no očekuje se da će još izvođača potvrditi svoje gostovanje.

Neki od glazbenika će sudjelovati u dopisivanju na chatu tijekom koncerta, a organizatori najavljuju i goste iznenađenja.  Inicijativu je pokrenula britanska organizacija The Ukulele & Other Machines.

Ulaznice se mogu kupiti na linku: https://tuomeuro.yapsody.com/, a sav novac bit će uplaćen na račun Zaklade Solidarna za sve stradale u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji.

(Hina)