Dubrovnik: konferencija švicarskoga turoperatora Kuonija

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 14. rujna 2014. - 10:40
Autor: 

Najveći švicarski turoperator Kuoni odabrao je Dubrovnik kao grad u kojemu će u ponedjeljak, 15. rujna, održati svoju redovitu godišnju tiskovnu konferenciju, a za trodnevnoga boravka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji posjetit će i Ston, Pelješac te Konavle.

Vodeći ljudi tog švicarskog turoperatora u Hrvatskoj će boraviti od 15. do 17. rujna, a njihov su posjet poduprli Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i Turistička zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.

Na godišnjoj tiskovnoj konferenciji bit će svi članovi Uprave, uključujući i Marcela Bürgina, predsjednika Uprave te Pavla Pavlovića, direktora tvrtke kćeri Adria365, vodećega švicarskog turoperatora specijaliziranog za Hrvatsku.

Predstavnicima Kuonija pridružit će se i desetak novinara iz vodećih švicarskih medija, što će biti i odlična prilika za dodatnu promociju Hrvatske u Švicarskoj, izvijestio je HTZ.

Tiskovna konferencija održat će se na brodu Karaka, gdje će direktor predstavništva HTZ-a Zlatko Deželjin predstaviti hrvatsku turističku ponudu i upoznati partnere i medije s potencijalima koje Hrvatska nudi, osobito u pred i posezonskim mjesecima.

Za posjeta Dubrovačko-neretvanskoj županiji gosti iz Švicarske moći će uživati i u eno-gastronomskoj ponudi dubrovačko-neretvanskoga kraja i upoznati se s procesom proizvodnje soli i maslinova ulja.

Švicarski turoperator Kuoni svake godine odabire odredište gdje će održati svoju godišnju tiskovnu konferenciju kako bi vodeće ljude iz svijeta medija i oglašavanja upoznali s aktivnostima menadžmenta, rezultatima tekuće sezone, a posebno i s odabranom destinacijom koja je ove godine Dubrovnik zbog njegove prepoznatljivosti, kvalitete usluga i brojnih događanja u tome gradu.

U HTZ-u vjeruju kako će ovo događanje imati pozitivan odjek i u švicarskim medijima, i za sam Dubrovnik, i za hrvatski turistički proizvod u cjelini, te pridonijeti daljnjem rastu broja švicarskih gostiju u Hrvatsku.

Prema podacima HTZ-a, prošle je godine Hrvatsku posjetilo 184.755 Švicaraca, a ostvarili su 851.691 noćenje, što je i u dolascima i noćenjima devet posto više nego godinu prije.

Pozitivan trend dolazaka švicarskih gostiju nastavljen je i u 2014. godini te je u razdoblju od siječnja do kraja kolovoza zabilježeno 136,7 tisuća dolazaka gostiju sa švicarskoga tržišta, što je porast za dva posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok su sa 666 tisuća noćenja u plusu od jedan posto.

Samo u kolovozu, po podacima HTZ-a, Hrvatsku je posjetilo nešto više od 30 tisuća švicarskih gostiju koji su ostvarili gotovo 160,6 tisuća noćenja, što je porast u dolascima za devet posto i noćenjima za dva posto.