Akademik Pavličić dobitnik "Crikveničkog sunaca" 20. Jadranskih književnih susreta

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 14. lipnja 2021. - 10:23
Autor: 

Nagrdu književno-pjesničke manifestacije, ovogodišnjih  jubilarnih 20. Jadranskih književnih susreta dobio je akademik Pavao Pavličić.

Akademiku Pavličiću nagradu – Crikveničko sunce, rad umjetnika Brune Paladina – uručila je Ivona Matošić Gašparović, zamjenica crikveničkog gradonačelnika.

Akademik Pavao Pavličić rođen je u Vukovaru 1946. Hrvatski je književnik, književni znanstvenik, prevoditelj i scenarist, istaknut po pisanju kriminalističkih romana za djecu i odrasle. Od 1970. godine zaposlen je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje je redoviti profesor na Odsjeku za komparativnu književnost.

 Na ovogodišnjim susretima sudjelovali su književnici Ludwig Bauer, Miro Gavran, Pavao Pavličić, Ljerka Car Matutinović, Dubravko Jelačić Bužimski, Daniel Načinović i Franjo Deranja.

Sudionici Jadranskih književnih susreta čitali su ili govorili ulomke iz svojih djela, a svojim se stihovima predstavio i poznati dramatičar i romanopisac Miro Gavran. 

 Program susreta vodila je Irena Krmpotić, ravnateljica crikveničke Gradske knjižnice, a u glazbenom dijelu nastupila je Leonora Surian Popov, prvakinja HNK Ivana pl. Zajca, izborom popularnih arija uz pratnju na klavijaturama maestra Igora Vlajnića.

 Utemeljiteljica Jadranskih književnih susreta je književnica Ljerka Car Matutinović. Organizatori ovogodišnjih jubilarnih Jadranskih književnih susreta bili su Gradska knjižnica i Društvo hrvatskih književnika, a pokrovitelj manifestacije je Grad Crikvenica.