Zimski kotorski karneval

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 08. veljače 2019. - 9:05
Autor: 

Kotorske zimske karnevalske fešte, održat će se u periodu od subote 23. veljače, do nedjelje 3. ožujka 2019.

Tradicionalni Kotorski Karneval, s tradicijom trajanja od preko pola milenija, jedinstvena je pučka manifestacija, koja se održava na području kotorske općine.

U mnoštvu karnevalskih grupa i maski iz Kotora, Crne Gore i regije, brojni posjetitelji mogu uživati u koloritu originalnih kostima, feštađunskom ritmu i mediteranskom duhu domicilnog stanovništva.

Program ovogodišnjeg Tradicionalnog Kotorskog Karnevala počinje na Trgu od oružja svečanim otvaranjem u subotu 23. veljače, u okviru kojeg će nastupiti Klapa Contra iz Splita.

Dan kasnije na programu je Dječji maskenbal u Poslovnom centru „Vukšić“, s početkom u 15 sati, dok će se veliki Tradicionalni maskenbal održati 2. ožujka 2019. godine od 20 sati, na istom mjestu.

U cilju što bolje promocije tradicionalnog Karnevala, i ove godine, osim u Kotoru, predviđeni su abrumi u Budvi i Tivtu. Abrum u Budvi održat će se 25. veljače od 17 sati. U Tivtu abrum je planiran za 26. veljače, s početkom također u 17 sati, a istog dana proći će i ulicama Kotora, s početkom u 18:30h. Drugi abrum u Kotoru održat će se dan prije dana održavanja karnevala, 2. ožujka u 11 sati. Abrumom Kotorski karneval najavljuju Gradska muzika Kotor, kao i mažoretke udruženja „Fešta“ i studija „Alisa“ iz Kotora.

28. veljače u 19h u staklenoj Galeriji Kulturnog centra odvijat će se izložba karnevalskih kostima.

Na Velikoj sceni Kulturnog centra svoj nastup će imati 27. veljače u 19 h plesni studio „Alisa“, dok će se 1. ožujka od 19 h na istom mjestu, pod nazivom „Svi smo mi Fešta“ održati 24. koncert mažoretki „Fešta“ sa podrškom "Feštine" akrobatik grupe.

Program Tradicionalnog Kotorskog Karnevala završava se u nedjelju, 3. ožujka 2019. godine velikom karnevalskom povorkom od 15 sati. Po završetku karnevalske povorke na glavnom gradskom Trgu od oružja nastupit će „Terraross“, poznati feštađunski orkestar iz Pule, nakon čega će biti održan koncert Gorana Karana i benda „Vagabundo“.

Na dan karnevala tradicionalno iz tiska izaći će humoristično-satirični list „Karampana“. Kutija predviđena za dostavljanje tekstova, koji čine sadržaj ovog lista može se naći na Informativnom kiosku Turističke organizacije, ispred glavnih gradskih vrata.

Organizator manifestacije je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, suorganizator Turistička organizacija OpćineKotor, partner u organizaciji NVO „Fešta“ Kotor, a pokrovitelj je Općina Kotor.