Završen XIV. Festival klapa Perast

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 29. lipnja 2015. - 11:12
Autor: 

Bogat program ovogodišnjeg festivala klapa u Perastu završio se 3. natjecateljskom večeri u kojoj su sudjelovale četri mješovite klape: Stradioti (Herceg Novi/Tivat), Pročulić (Korčula), Kurenat (Mljet) i Signum (Čapljina).

Za najbolju mješovitu klapu izabrana je klapa "Signum", za izvedbu skladbi "More, moje more" i "Kroz planine, brda i gore". Drugo mjesto pripalo je klapi "Kurenat" s Mljeta za skladbe "Paun leti" i "Lijepa ti je od jabuke voćka".
Treću nagradu "Peraški kampanio" dobila je mješovita klapa iz Tivta i H.Novog "Stradioti" koji su pjevali "U tvom tilu grij" i "Dolazim, Boko".

Dvije specijalne nagrade festivala pripale su ženskim klapama iz Kotora i Tivta, a nagradu za najbolju debitantsku klapu "Deštregovi" dobila je "Maris" - ženska klapa iz Kotora.

Nagrada za najbolju crnogorsku klapu "Peraški školji" dobile su članice klape "Incanto" koje su se posebno istakle na ovogodišnjem festivalu.

Nakon natjecateljskog dijela programa i dodjela nagrada, posjetitelji su uživali u "Zavičajnim harmonijama", skladbama koje su se odnosile na krajeve odakle sudionici dolaze. Nastupili su "Bisernice Boke" iz Kotora,  "Bellezza" iz Tivta,  "Castel Nuovo" iz Herceg Novog, "Bukaleta" iz Pazina, "Oršulice" iz Vodica, "Diva" iz Širokog Brijega, "Trebižat" iz istoimenog grada, "Alata" iz Podgorice, "Corone" iz Sarajeva, "Sebenico" iz Šibenika, "Musica viva" iz Sombora, "Assa voce" iz Podgorice i "Luka" iz Rijeke.

Ovogodišnji program i gostovanje renomiranih klapa iz regije, potvrda su uloženog truda i ljubavi prema klapskoj glazbi i ovoj tradiciji grada  Perasta, i značajan su pokazatelj razvoja Festivala tijekom godina, te već idućeg ljeta možemo očekivati još jedan kvalitetan glazbeni program na Trgu ispred sv.Nikole u Perastu.