„Yacht Week“ prvi put u Crnoj Gori – Herceg Novi početna točka

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 04. kolovoza 2017. - 8:55
Autor: 

Herceg Novi će 6. i 13. 8.  biti domaćin manifestaciji „YachtWeek“, koja po prvi puta dolazi u Crnu Goru.

Očekuje se dolazak oko 500 sudionika  s  ukupno 64 plovila – u prvom terminu 35, a potom 13. 8., 29 plovila. Flota se sastoji od jedrilica i katamarana, a sudionici su iz Amerike, Australije i zapadne Europe.

„U luku Škver će uploviti u popodnevnim časovima, a nakon pristajanja na Škveru gosti će obići Herceg Novi i zadržati se te večeri u našem gradu. Sigurni smo da će, pored Luke, i cijeli grad osjetiti korist od tog događaja, koji će biti dobra promocija Herceg Novog i Crne Gore,“ najavio je direktor Agencije za gazdovanje gradskom lukom Vladimir Zloković.

„YachtWeek“ manifestacija je koju od 2006. godine organizira agencija „European travel ventures“. Predstavlja sedam dana organiziranog grupnog jedrenja upotpunjenog raznolikim sadržajima, a čiji je cilj otkrivanje novih destinacija. „YachtWeek“ je do sada održan u Hrvatskoj, Grčkoj, Italiji, Španjolskoj, na Karibima i Tajlandu – a sada dolazi i u Crnu Goru, u Herceg Novi.

Da Herceg Novi bude prva i posljednja točka krstarenja Crnogorskim primorjem odlučili su se zbog povijesti i velikog broja značajnih spomenika kulture, ljepote Starog grada, tvrđava i same Luke, dobre lokacije, ali i šarma koji posjetitelje nikada ne ostavlja ravnodušnim, priopćavaju organizatori.

Crnu Goru najavljuju kao „poslednju neotkrivenu tajnu Jadrana“. Flota će posjetiti i Kotor, Tivat i Budvu.