Vuksanović - značajna je podrška Rumunjske Crnoj Gori

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 25. svibnja 2024. - 10:40
Autor: 
Zastupnik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović boravio je u Rumunjskoj, u okviru posjeta Odbora za europske integracije Skupštine Crne Gore toj zemlji. Delegacija je imala brojne susrete u Vladi, kao i Senatu pri čemu se razgovaralo o važnim pitanjima vezanim za integracioni proces.
Vuksanović izrazio je zahvalnost rumunjskim kolegama na podršci Crnoj Gori i njenim ambicijama  ka punopravnom članstvu u EU. On je istakao da su nacionalne manjine oduvijek podržavale emancipatorske projekte Crne Gore pa tako i njen europski put. Predsjednik HGI - ja je kazao da je naše društvo svjesno benefita punopravnog članstva u EU, ali da je Crnoj Gori važno da na djelu pokaže da dijeli te vrijednosti.
Proces integracije Crne Gore u EU tema je koja nas objedinjava, kazao je Vuksanović i istakao da Crna Gora nakon obnove nezavisnosti 2006. godine i članstva u NATO 2017. godine, kao najvažniji cilj ima članstvo u EU. On je podsjetio da je Crna Gora sačuvala stabilnost u turbulentnim vremenima, čime je pokazala i dokazala da njeno pristupanje Europskoj uniji može samo doprinijeti EU. Također, Vuksanović je izrazi stav da Crna Gora gaji specifičnosti po kojima se već može svrstati u EU i da svojom multikulturalnošću i različitošću po kojem je poznata, predstavlja dobar primjer europskih tekovina kako u regionu tako i u Europi. 
Pored Vuksanovića u delegaciji su bili i Ivan Vuković, Simonida Kordić i Jovan Subotić.