Vuksanović posjetio Hrvatski memorijalno - dokumentacijski centar Domovinskog rata

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 04. studenog 2021. - 16:01
Autor: 

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović je u višednevnom posjetu Zagrebu i državnim institucijama Republike Hrvatske. Danas je boravio u Hrvatskom memorijalno - dokumentacijskom centru Domovinskog rata, gdje ga je primio ravnatelj dr. Ante Nazor. Ovaj susret je plod redovite komunikacije i intenzivne suradnje političke stranke Hrvata u Crnoj Gori i Memorijalno - dokumentacijskog centra. Vuksanović je upoznao Nazora s političkim prilikama Hrvata, kao i velikim brojem aktivnosti na kulturnoj i društvenoj sceni koje sprovode. Ante Nazor je darivao Vuksanovića najnovijim izdanjima Centra, koja će biti od velike koristi za hrvatsku zajednicu, koja se permanentno suočava s identitetskim osporavanjima i napadima iz kvazi znanstvenih krugova. On je pokazao veliki interes za život svojih sunarodnika u Crnoj Gori. 

Vuksanović je zahvalio Nazoru i istakao uvjerenje da će hrvatska nacionalna manjina uz pomoć Republike Hrvatske i ubuduće s dignitetom braniti i obraniti sve što čini i jest hrvatski identitet danas. 

"Hrvati su doprinjeli da Crna Gora ne bude samo samostalna i nezavisna, već i da zauzme prozapadnu orijentaciju i usvoji upravo taj sustav vrijednosti", zaključio je Vuksanović.