Značajan posjet hrvatskoj zajednici u Boki kotorskoj

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 14. travnja 2023. - 11:38
Autor: 

Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata već trinaest godina sudjeluje u organizaciji seminara na državnoj razini za nastavnike povijesti u osnovnim i srednjim školama, na temu Domovinskog rata. Ove godine, seminar se održava u Dubrovniku te su sudionici seminara, preko 100 sudionika, izrazili želju posjetiti predstavnike hrvatske zajednice u Crnoj Gori. Podsjećamo, ravnatelj Memorijalnog centra, gospodin Ante Nazor, posjetio je Boku 2022. god., kada je izrazio potporu HGI - ju pred izbore u Tivtu.

Današnji domaćini gostima iz RH bili su predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimir Deković.
Domaćini su s gostima iz RH posjetili katedralu sv. Tripuna, crkvu sv. Nikole, Otok Gospe od Škrpjela te gosti nisu krili oduševljenje znamenitostima, koje su imali prilike vidjeti prilikom boravka u Boki.
Gospodin Nazor se osvrnuo na značaj kulturne baštine hrvatskog naroda u Crnoj Gori te potrebu za očuvanjem iste. Također je istakao da uvijek ima prostora za suradnju na obostrano zadovoljstvo, posebno kada su predstavnici hrvatske zajednice u Crnoj Gori ljudi, koji skrbe o potrebama hrvatskog naroda.
Deković i Vuksanović su izrazili zadovoljstvo posjetom, posebno kada su u pitanju ljudi koji se bave poviješću, jer ujedno predstavljaju čuvare, koji čuvaju od zaborava i educiraju mlađe naraštaje, osvrćući se na istinu kao ključne faktore povijesti svake države.
Više o samom posjetu poslušajte u razgovoru s ravnateljem Memorijalnog centra.
Audio: 
Ante Nazor,