Vuksanović - nastavljamo jačanje odnosa s institucijama Republike Hrvatske

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 02. lipnja 2024. - 15:06
Autor: 

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative i zastupnik u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković boravili su u posjet Osječko - baranjskoj županiji. Oni su imali razgovore s Matom Lukićem, zamjenikom župana, koji obnaša dužnost prvog čovjeka Županije, zatim s Josipom Miletićem, kao i s ostalim predstavnicima političkog i društvenog života Slavonije i Baranje. Adrijan Vuksanović je izrazio zadovoljstvo zbog izuzetno dobrih odnosa koji su uspostavljeni još za vrijeme donedavnog župana, a sadašnjeg potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra obrane Ivana Anušića, a nastavljeni u mandatu Mata Lukića. Posebna važnost osnaženog zajedništva dolazi do izražaja u vremenu kada Hrvati u Crnoj Gori prolaze nove zahtjevne momente u kojima se propituje i dovodi u iskušenje europska perspektiva Crne Gore, za koju je Hrvatska građanska inicijativa opredijeljena od svojih početaka, od 2002. godine. Podrška Vlade Republike Hrvatske Hrvatima u Crnoj Gori je snaga za brojčano malu, ali u svakom smislu vrijednu hrvatsku zajednicu, koja nakon uspjeha na prošlim Parlamentarnim izborima, još se intenzivnije bori za vrijednosti koje su dragocjene za opstanak Hrvata u Crnoj Gori i crnogorski put prema Europskoj uniji.
"Hvala Ivanu Anušiću koji nas je prije nekoliko godina okupio, ovdje u srcu ponosne Slavonije i njegovim vrijednim suradnicima Matu Lukiću i Josipu Miletiću nastavljajući našu suradnju koja se ogleda u duhovnoj blizini i konkretnim djelima", istakao je Vuksanović u izjavi za medije.
Predsjednik HNVCG - a Zvonimir Deković je rekao da će se uvijek odazvati ovakvim susretima koji demonstriraju hrvatsko zajedništvo i jačaju bliskost među Hrvatima gdje god oni živjeli. Institucija na čijem je čelu afirmira kulturnu djelatnost u cilju njegovanja baštine i predstavljanja pred svijetom.

Hrvatska građanska inicijativa