Vuksanović ambasadoru BiH: Stabilna BiH znači stabilan region

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 20. lipnja 2022. - 21:22
Autor: 

Ministar bez portfelja, Adrijan Vuksanović, sastao se danas sa ambasadorom Bosne i Hercegovine Branimirom Jukićem, istakavši da je riječ o prvom sastanku sa ministarske pozicije te da mu je drago da je to učinio sa predstavnikom zemlje sa kojom je Crna Gora imala i njegovala uvijek najbolje odnose.

Ovaj sastanak je prilika da podsjetimo da su Crna Gora i BiH dvije prijateljske susjedne zemlje što se pokazuje ne samo kroz sastanke na visokom nivou već i kroz druge situacije poput nedavno održane fudbalske utakmice između Crne Gore i BiH, a koja je upravo bila refleksija dobrih odnosa dvije prijateljske zemlje. Crna Gora svakako podržava BiH u njenim evropskim i evroatlantskim nastojanjima jer stabilna BiH znači stabilan region, i to je ono za šta se svi zalažemo. U Crnoj Gori imate punu podršku, iskrenog i pravog partnera i prijatelja u svim nastojanjima koji su okrenuti ka dobrobiti i boljem životu građana BiH, kazao je ministar Vuksanović.

Ambasador Jukić je čestitao ministru na novoj poziciji u 43. Vladi Crne Gore, dodavši da je privilegija biti ambasador BiH u Crnoj Gori imajući u vidu odlične odnose dvije zemlje, bez otvorenih pitanja.

BiH se iskreno raduje i priželjkuje ulazak Crne Gore u EU, odnosno da Vaša zemlja dobije završna mjerila i krene sa zatvaranjem poglavlja 23 i 24, a vjerujemo i da će u bliskom periodu dobiti čak i datum, kazao je Jukić.

Kako je istakao, ulazak Crne Gore u EU bi bio pozitivan sa više aspekata, najprije bi pokazao regionu da proces proširenja i dalje živi te da je uvijek najbolja motivacija-primjerom.

Ministar bez portfelja je na kraju sastanka poklonio ambasadoru Jukiću Pontifikal Kotorske biskupije iz 1166. godine.

Izvor: gov.me