Vučinović: HGI ide sama na izbore

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 17. kolovoza 2016. - 10:34
Autor: 

Hrvatska građanska inicijativa je najbliža samostalnom nastupu na državnom nivou, rekla je u intervjuu za "Dan" predsjednica Hrvatske građanske inicijative (HGI) Marija Vučinović. Ona je navela da će konačnu odluku o tome donijeti najveći organ stranke - Središnji odbor.

„Vjerujem da će Vlada izbornog povjerenja otkloniti sve sumnje u izborni, kao i u predizborni proces“, kazala je Vučinovićeva.

Vučinović je istakla da će predstojeći izbori pokazati stvarnu volju građana Crne Gore, te da će u tom pravcu znatan doprinos dati upravo Vlada izbornog povjerenja.

„Hrvatska građanska inicijativa je u svojem četrnaestogodišnjem trajanju uvijek izlazila samostalno na izbore, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou. I ovoga puta intenzivno se pripremamo za samostalan nastup. Svakako spremni smo razmotriti i druge mogućnosti, a to je suradnja s programski bliskim političkim strankama. Imamo izvanrednu suradnju s manjinskim strankama, s kojima smo potpisali zajedničku platformu, a koja se pokazala kao kvalitetna i pouzdana. Međutim, najbliži smo samostalnom nastupu na državnom nivou, a o tome će konačnu odluku donijeti najveći organ stranke, Središnji odbor“, dodala je ona.

Na pitanje da li smatra da je DPS ispunio sve na šta se obvezao koalicionim sporazumom iz 2012. godine Vučinović je naglasila da se taj odnos mora gledati u ukupnom smislu, što podrazumijeva i lokalni nivo, a to je Tivat i Kotor. 

„U Tivtu smo bili u opoziciji u protekle četiri godine, dok smo u Kotoru s jednim odbornikom u vlasti. Tu postoje mogućnosti za poboljšanje naših lokalnih relacija. Pogotovo to mislim za Tivat, gdje smo od proteklih izbora u vlasti i očekujemo realizaciju određenih međustranačkih dogovora.

Na državnom nivou smo ostvarili dobar aranžman. Svojim znanjem i odgovornošću u dosadašnjem razdoblju dali smo značajni doprinos zajednici kojoj pripadamo i uopšte razvoju crnogorskog društva, a to nam je i velika satisfakcija za dalji rad“, rekla je ona između ostalog.