Vladimir Jokić – novoizabrani predsjednik Općine Kotor

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 21. veljače 2017. - 10:36
Autor: 

Diplomirani pravnik Vladimir Jokić s liste „Mr. Aleksa Bečić Demokrate – Pobjede, a ne podjele", novi je predsjednika Općine Kotor, a tako je odlučeno  danas na drugom zasjedanju lokalnog parlamenta. Za Jokića je glasalo 17 odbornika SO Kotor, dok je za dosadašnjeg predsjednika iz redova DPS-a Aleksandra Stjepčevića glasalo 16 odbornika. Lokalni parlament inače broji 33 odbornika.

Jokić je po glasanju položio svečanu zakletvu i u obraćanju odbornicima i javnosti kazao: "Ne mogu a da ne budem ličan i emotivan, i da sa Vama podijelim moje uvjerenje da ne postoji veća privilegija i veća obaveza od one koju nosi vođenje Kotora, grada u punom i pravom smislu te riječi". Citirajući riječi Borislava Pekića da "ako neko ljubav prema svojoj zemlji, partiji, pokretu, ideji stavi načelno iznad istine o njoj, ma kakva da je, to nije pravi patriotizam, to nije pravi borac jedne ideje", apostrofirao je način i metode kojima će se voditi sadašnja kotorska vlast. 
Po riječima Jokića, njegov primarni cilj jeste očuvanje Kotora na UNESCO-voj listi, zadržavanje Luke Kotor u većinskom vlasništvu Općine, a u narednim danima sa svojim timom predstaviće cijelokupni program i ciljeve općinske vlasti.