Vjenčanje u prekrasnoj crkvi na Prčanju

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 27. kolovoza 2017. - 18:36

Veličanstveni župni hram posvećen Rođenju Majke Božje na Prčanju, koji je izgrađen po nacrtu poznatog mletačkog arhitekte Bernardina Maccaruzzia (1728.-1800.) u periodu od 1789. do 1913., sredstvima prčanjskih pomoraca, jučer je bio ukrašen cvjetnim aranžmanima i ispunjen sa stotinjak uzvanica prigodom vjenčanja mladenaca Tomislava Hercega iz Zagreba, i Ive Vuksanović iz Podgorice.

 

Župnik don Ivo Ćorić, vjenčao ih je uz nazočnost kumova, roditelja, rodbine i prijatelja.Vjenčanje su uzveličali pjevači CPZ “Sv.Tripun“ iz Kotora koje je za tu prigodu pozvao župnik, a na poziv pjevača zbora, dirigirala je prof. Andrea Orlando Tripović. Uz zvuke orgulja zbor je svojim prekrasnim pjevanjem ispunio svodove prekrasne župne crkve na Prčanju.

 

Mladenci su profesori na ekonomskom fakultetu u Zagrebu i Beogradu, a upoznali su se na seminaru u Osijeku. Svoju vezu su htjeli okruniti u Boki kotorskoj, jednom od najljepših zaljeva svijeta i u prekrasnom hramu na Prčanju. Nakon vjenčanja, mladenci, kumovi, rodbina, prijatelji i CPZ “Sv.Tripun“ - Kotor otišli su na malo krstarenje brodom „Vodena kočija“ do baroknog Perasta, peraških otoka i Tivta, uz bogati“švedski stol“ i ugodnu atmosferu.

 

Bilo bi lijepo kada bi ovakvih crkvenih vjenčanja u Boki kotorskoj bilo češće.